« Terug naar Blog

Jouw privacy in betaalde enquêtes


Het invullen van betaalde enquêtes is een zeer persoonlijke aangelegenheid. Het begint al met de opgave van je personalia, zoals geslacht, leeftijd, woonplaats, opleidingsniveau, en ga zo maar door. Doorgaans is de inhoud van de online onderzoeken zelf zeer onschuldig, maar soms wordt er in online enquêtes ook gepeild naar meer “intieme” informatie. Ongeacht wat de natuur van de betaalde online enquêtes ook is, bij OpinionWorld maken wij een erezaak van de bescherming van je privacy.

Jouw privacy is ons dierbaar

Het spreekt voor zich dat we jouw persoonlijke gegevens niet zomaar te grabbel gooien. Wel integendeel, wij dragen je privacy hoog in het vaandel. Niet alleen omdat we daar wettelijk toe verplicht zijn, maar omdat jij deel uitmaakt van ons intellectueel kapitaal en om de kwaliteit van de online enquêtes te bewaren. Het is net daarom dat wij een beroep doen op de nieuwste technologieën en informaticasystemen om deze gevoelige informatie veilig op te slaan en ook zo te houden.

Het enige wat onze klanten, de opdrachtgevers van de betaalde online enquêtes, te zien krijgen is een uniek identificatienummer. Je persoonlijke informatie blijft echter te allen tijde strikt geheim, tenzij je deze in de online enquêtes zelf vrijwillig hebt meegedeeld. Uiteraard hebben wijzelf je persoonlijke gegevens wel nodig, niet alleen om je voor online onderzoeken uit te nodigen, maar ook om je bijvoorbeeld te vertellen dat je de driemaandelijkse prijsloting gewonnen hebt.

De wet

Het recht op bescherming van je persoonlijke levenssfeer mag niet licht genomen worden, want het behoort immers tot de fundamentele rechten en vrijheden. In België wordt het recht op privacy beheerst door de wet van 8 december 1992 tot de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ten opzichte van de verwerking van de persoonsgegevens. De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer ziet nauwgezet toe op de toepassing van deze wet.

Ons privacybeleid

Op deze pagina vind je alles terug wat je moet weten over het privacybeleid van OpinionWorld. Je kunt ons trouwens ook altijd vragen om je gegevens in te zien, te corrigeren of bezwaar aan te tekenen. Het enige wat je daarvoor moet doen is een mailtje sturen naar privacy@surveysampling.com. Bij alle online onderzoeken wordt tevens een afmeldlink meegezonden waardoor je je eenvoudig kan uitschrijven voor de online betaalde enquêtes. Dit alles maar om aan te tonen dat jouw informatie bij ons in veilige handen is en dat wij je gegevens zonder jouw toestemming nooit aan derden overmaken.


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.