« Terug naar Blog

Een inspirerende zomer voor online enquêtesDe zomervakantie is alweer een tijdje achter de rug en we snakken al naar de volgende vakantiebestemming. Nu de boeken gekaft zijn en het gewone dagelijkse leven zich stilaan op gang heeft getrokken, is het tijd om samen met OpinionWorld terug te blikken op de afgelopen zomer. De thuisblijvers hebben met de stralende temperaturen van de voorbije maanden zeker geen reden tot klagen. Na het ganse jaar betaalde online enquêtes van OpinionWorld te hebben ingevuld, had je deze vakantie uiteraard meer dan verdiend.
Deze zomer was zeker geen “komkommertijd” zoals we dat in andere jaren gewend waren. Daarom staan wij even stil bij de belangrijkste gebeurtenissen van de zomer van 2015.

Het bloedbad in Tunesië

Vakantie en actualiteit gingen deze zomer meer dan ooit hand in hand. De bloederige aanslagen in Tunesië liggen helaas nog vers in ons geheugen. Voor zij die nog niet wakker geschud waren, zullen het nu wel beseffen. Sinds de aanslagen van 11 september 2001 leven we definitief in een andere wereld. Ook op vakantie moeten we ons bewust zijn van het gevaar van terrorisme dat steeds meer letterlijk om de hoek schuilt. Een uitstapje naar een museum in Parijs of een reisje met de Thalys kan vandaag de dag immers noodlottig aflopen.

De financiële crisis in Griekenland

Verder is er nog de economische crisis in Griekenland. De financiële crisis in de bakermat van onze Westerse beschaving was afgelopen zomer eigenlijk niet uit het nieuws weg te denken. Hoewel er bij aanvang van de vakantie even paniek ontstond over het niet kunnen afhalen van cash op de Griekse eilanden, bleek deze vrees volledig ongegrond. De vakantiegangers onder ons die voor de Griekse eilanden kozen, zullen allicht niet teveel hinder hebben ondervonden van de financiële malaise. Wel integendeel, de Grieken verwelkomden hun gasten meer dan ooit met open armen en met de gekende hartverwarmende Griekse charme en gastvrijheid.

De vluchtelingencrisis

Maar daar komt de bittere werkelijkheid van de humanitaire crisis in Syrië toch weer om de hoek kijken, want onze Europese kusten werden deze zomer overspoeld door vluchtelingen uit deze brandhaard van de wereld. Dit alles leverde hallucinante en schrijnende taferelen op van honderden tot duizenden vluchtelingen die zich tussen de badgasten een weg banen naar een beter en vooral veilig leven. Ook dat is een beeld dat bij velen nog lang op het netvlies gebrand zal blijven.

Het minste wat we van deze zomer kunnen zeggen, is dat het bewogen maanden waren, waarin we soms op een harde wijze uit onze gezapige realiteit van strandstoel en smakelijke cocktail gerukt werden. De afgelopen zomermaanden hebben dan ook heel wat stof voor nieuwe online onderzoeken opgeleverd, waarvan je het resultaat in de loop van de volgende maanden zal krijgen voorgeschoteld.


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.