« Terug naar Blog

De mooiste plekjes in BelgiëOnlangs ging De Standaard op zoek naar de lelijkste plekjes van België. Wij bij OpinionWorld zijn echter iets chauvinistischer aangelegd, want wij zijn wel trots op ons Belgenlandje. Want zeg nu zelf, wie krijgt er geen warm gevoel vanbinnen als je in het buitenland wordt aangesproken over de schoonheid van ons koninkrijkje?

Wat België zo bijzonder maakt, is dat ondanks onze relatief kleine oppervlakte, er wellicht per vierkante kilometer toch het meeste te beleven valt dan waar dan ook in de wereld. Voor ieder wat wils in België, van bruisend stadsleven in het noorden tot adembenemende en rustgevende vergezichten in het zuiden. En hoewel onze kuststrook nog geen 70 km beloopt, toch vinden we het allemaal zeer aangenaam vertoeven in onze Belgische badplaatsen als Oostende, Blankenberge en Knokke.

Omdat wij bij OpinionWorld zeer benieuwd zijn naar jouw mening en willen weten of ook jij België zo een prachtig land vindt, hebben wij een kleine mini poll georganiseerd. Om je op de goede weg te helpen, fietsen wij alvast even van noord naar zuid via de meest inspirerende plaatsen van België.

 

De Vlaamse historische steden

Als je dankzij het invullen van onze betaalde enquêtes onze driemaandelijkse prijsloting hebt gewonnen, zou je jezelf en je gezin bijvoorbeeld kunnen verblijden met een uitstapje naar een van onze vele Vlaamse historische steden. De eerste stad die bij ons spontaan opborrelt, is Brugge. Met zijn gezellige straatjes en kanaaltjes is het niet voor niets dat Brugge in het buitenland wordt geroemd als het Venetië van het Noorden. Maar ook steden als Gent, Brugge, Mechelen en Hasselt kennen een rijke geschiedenis waar menig buitenlander jaloers op is.

De idyllische Ardennen

Heb je behoefte aan wat ontspanning na het vervolledigen van al die online enquêtes dan hoef je maar zuidwaarts te trekken om in de Ardennen aan te belanden in een oase van rust. Wist je trouwens dat de warmwaterbronnen van Spa al sinds de 14e eeuw voor reizigers uit alle windstreken een geliefkoosd kuuroord zijn? Nu we toch in Wallonië zijn aanbeland, kunnen we evengoed even uitwijken naar pittoreske plaatsjes als Bastogne, Dinant of Rochefort.

Wat van België helemaal een topbestemming maakt, is dat elk mooi plekje vrijwel een eigen streeklekkernij kent. Denken we maar aan de Antwerpse handjes, de chocolatiers in Brugge, de mattentaartjes uit Geraardsbergen, of nog beter, een heerlijk streekbiertje op een van de duizenden terrasjes die België rijk is. Bij OpinionWorld kan je online geld verdienen met het invullen van betaalde enquêtes om achteraf uitgebreid van de mooiste plekjes van ons land te genieten.


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.