« Terug naar Blog

Tips voor kerstmarkten in België

OpinionWorld helpdesk


Bij het online geld verdienen met het invullen van onze betaalde online enquêtes zijn gewoonlijk wij het die de vragen stellen. Jij geeft je mening en reikt de antwoorden aan. Soms zijn de rollen Wat is Kerstmis zonder kerstmarkten? Niets beter om in de kerstsfeer te komen dan een uitje naar een van de vele kerstmarkten die ons land rijk is. Je hebt het hele jaar hard gewerkt, niet in het minst aan onze betaalde online enquêtes, dus de riem kan er even af. Wij bij OpinionWorld kunnen onze nieuwsgierige aard niet onderdrukken en vroegen ons in onze kerstmini-poll af of jij dit jaar al een kerstmarkt hebt bezocht? De 36% van de ondervraagden die bevestigend antwoordden, kunnen we alleen maar gelijk geven. Aan de rest – 40% is niet geweest en 24% nog niet – bevelen we warm aan om die kerstmuts uit de kast te halen en eropuit te trekken. Wij gingen de sfeer op de belangrijkste Belgische kerstmarkten alvast even opsnuiven!

Winterpret in Brussel

We starten onze kerststallentocht in de hoofdstad. Elk jaar wordt het hartje van Brussel omgetoverd tot Winter Wonders, een magische kerstmarkt met ongeveer 250 houten kraampjes die zich op een schilderachtig parcours van 2,5 km een weg slingeren rond de Beurs, de Grote Markt, de Oude Haven, het Sint Katelijnenplein en de Vismarkt. Met een ritje in een van de 42 gondels van het 55 meter hoge reuzenrad kan je het ook nog eens allemaal vanuit de lucht overschouwen en zien dat het goed is!

Wat een plezante winter in Antwerpen!

Antwerpen heeft er dit jaar alles aan gedaan om haar inwoners en bezoekers deze winter nog meer in de watten te leggen. Het programma van de kerstmarkt in de feeëriek verlichte Antwerpse binnenstad loopt over van opwindende activiteiten, gaande van minigolven op het Steenplein, schaatsen op de Groenplaats en tubing op het Zuiderterras tot zelfs heerlijk relaxen in een familiesauna in de Cruiseterminal. Vergeet onder het goedkeurend oog van de voor de gelegenheid vuurrood gekleurde kathedraal zeker ook niet van de Antwerpse Wantjes te proeven!

Een feestelijke atmosfeer in heel België

Ook in de andere grote steden, zoals Leuven, Gent, Namen en Hasselt, kun je jezelf op de nostalgische tonen van de klassieke kerstdeuntjes aan een van de talrijke kraampjes met Glühwein, of een jenevertje zo je wilt, opwarmen. In Brugge kan je niet alleen je smaakpapillen op de proef stellen in de vele aanlokkelijke chocolatiers, maar je ook vergapen aan de wondermooie creaties op het sneeuw- en ijssculpturenfestival. Zelfs in Durbuy, het naar eigen zeggen van de bewoners kleinste stadje ter wereld, dwaalt de Kerstman rond in een pittoresk decor van smalle straatjes en steegjes.

Maar de gezelligste kerstmarkt die vind je nog gewoon bij jou om de hoek, want in elke stad, gemeente of dorp, slaan de mensen dezer dagen de handen in elkaar om zich met allerlei lekkers en geestrijke drankjes te verzamelen rond de kerstboom op het marktplein. Nog snel online geld verdienen voor een uitstapje naar een kerstmarkt? Meld je aan voor onze betaalde enquêtes!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.