« Terug naar Blog

Sinterklaas Kapoentje, wat leg je in m’n schoentje?


De schoentjes, gevuld met een wortel en een suikerklontje voor het paard van Sinterklaas, staan klaar. Vergeet ook geen fris pintje voor zijn trouwe helpers! Dit weekend is het eindelijk zover. Dan dalen de zwarte pieten weer af in de schoorstenen om onze kinderen te verblijden met cadeautjes en lekkers. Tenminste toch als ze braaf zijn geweest … Uit online enquêtes blijkt dat we in België met z’n allen ongeveer 350 miljoen euro uitgeven aan Sinterklaas. Per persoon is dat gemiddeld 70 euro.

Ben je toch nog iets vergeten dat op het wenslijstje van je kinderen stond? Je bent heus niet alleen, want uit dezelfde online onderzoeken blijkt dat een kwart van de respondenten zich pas op het laatste ogenblik naar de winkel rept. Omdat de Sint het dezer dagen al druk genoeg heeft, zorgt OpinionWorld nog voor enkele leuke cadeautips.

Sinterklaas is op 6 december voor elk kind de belangrijkste persoon op aarde. Reikhalzend kijken ze uit naar wat de Sint dit jaar uit zijn zak tovert. Gezelschapsspellen als Monopoly, Trivial Pursuit en Pictionary blijven het goed doen en het beste van al is dat het hele gezin kan meegenieten. Wie beweert dat de goede lieve Sint ouderwets is, heeft het goed mis. Sinterklaas gaat mee met zijn tijd en weet als geen ander wat de laatste nieuwe videospelletjes zijn. Zelfs de Sint vindt het vaak moeilijk kiezen tussen Barbie, Turtles, Infinity Star Wars, Skylanders, My Little Pony, Avengers, Minions, Transformers en Disney Frozen poppetjes. Voor de allerkleinsten is houten speelgoed tegenwoordig weer heel erg in trek. Het is niet alleen duurzaam en goed voor het milieu, het staat ook nog eens mooi in je woonkamer.

Het gaat er niet alleen om wat je geeft, maar vooral ook hoe je iets geeft. We weten dat de zwarte pieten niet om een grapje verlegen zitten. Een kleinigheidje in een hele grote doos verstoppen of kleine fopcadeautjes, maken het allemaal nog spannender en plezieriger. Alsof het werk van de hulpjes van Sinterklaas nog niet zwaar genoeg is, dreigen ze door de hele “Zwarte Piet” discussie ook nog eens zonder werk te vallen. Misschien worden de rechterhanden van Sinterklaas binnenkort wel vervangen door speelgoed drones om de pakjes aan huis te leveren?

De Sint brengt elk jaar ook een heleboel lekkers en zoetigheden mee. Speculaas, marsepein, en vooral, zoveel mogelijk chocolade sinterklaaspopjes, dat is waar onze kinderen naar smachten als ze ’s morgens op sinterklaasdag ongeduldig de huiskamer inlopen. Mandarijntjes moeten dan weer voor een gezonde afwisseling zorgen tussen die overvloed aan snoepgoed.

Tot slot nog een speciale OpinionWorld tip voor de late beslissers: als je voldoende punten hebt verzameld met het invullen van betaalde online enquêtes, kijk dan ook eens in de webshops van onze partners!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.