« Terug naar Blog

Prettig (gestoord) Oudjaar!

Leuke weetjes Kerstmis


Het aftellen kan beginnen! Er resten ons dit jaar nog enkele dagen om betaalde enquêtes in te vullen voor we de deur van 2015 definitief achter ons dichtslaan. Om het nieuwe jaar alvast zo goed mogelijk in te zetten, en voor nog meer geluk en voorspoed, zocht OpinionWorld voor jou de leukste oudejaarstradities uit.

Op Christmas Island wordt de spits afgebeten

Terwijl jij hier op 31 december om 11 uur ’s morgens nog druk bezig bent met onze betaalde online vragenlijsten knalt het vuurwerk al op Kiritimati, een idyllisch eilandje in de Grote Oceaan dat ook wel gekend is als Christmas Island. De daaropvolgende 24 uren wordt de champagne elk uur ergens ter wereld ontkurkt, behalve dan in Venezuela, waar ze een halfuurtje vooruitlopen op de omliggende landen.

Opgelet voor rondvliegende broodroosters!

Bevind je je toevallig in Zuid-Afrika? Kijk dan goed uit je doppen want om klokslag 12 uur wordt alles wat een beetje oud, niet meer hersteld kan worden of aan vervanging toe is zonder pardon uit het raam geslingerd. Zo is het op oudejaarsavond uitkijken voor rondvliegende televisietoestellen, broodroosters en andere apparaten die hun beste tijd hebben gehad.

Scherven brengen geluk

In Denemarken houden ze er wel een heel erg bijzondere manier op na om hun vrienden de beste wensen voor het nieuwe jaar over te maken. Nadat de Denen vanop een stoel om klokslag 12 uur letterlijk het nieuwe jaar zijn ingesprongen, worden glazen en borden tegen de voordeur van de buren stuk gegooid. Hoe meer scherven je in de ochtend voor je deur moet wegvegen, des te voorspoediger kondigt het nieuwe jaar zich aan!

Op wandel met een lege koffer

Wil je volgend jaar op wereldreis? Dan moet je misschien het voorbeeld van de Colombianen volgen, die om 12 uur ’s nachts met een lege koffer een wandelingetje rond de blok maken. Dit ietwat vreemde ritueel moet voor een jaar vol geluk en verre reizen zorgen. Of wens je de negatieve energie van het voorbije jaar voorgoed achter je te laten? Doe dan als de Ecuadorianen en stook een vuurtje met poppen uit papier-maché en oude foto’s.

Kleurrijk ondergoed en sappige druiven

Om er zeker van te zijn dat het je ook elke maand van het jaar voor de wind gaat, moet je zoals in Spanje de eerste minuut van het jaar 12 druiven in je mond proppen. Denk ook twee keer na welke kleur boxershort of slipje je aantrekt op oudejaarsavond. In Brazilië is het de laatste dag van het jaar immers de gewoonte om kleurrijk ondergoed te dragen. Zo staat rood voor geluk in de liefde en geel voor materiële welstand.

OpinionWorld wenst jou een gezond en gelukkig Nieuwjaar! Uiteraard wensen wij je ook in 2016 veel succes, en vooral een heleboel punten, toe bij het invullen van onze betaalde online enquêtes. Nog geen lid? Begin het jaar goed en verdien geld online met betaalde vragenlijsten!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.