« Terug naar Blog

Betaalde online enquêtes brengen meer op dan sparen!

Hoe werken online onderzoeken?


Uit het laatste rapport van het Instituut voor de Nationale Rekeningen blijkt dat we tijdens het derde kwartaal van 2015 slechts 11,7 % van ons inkomen spaarden. Daarmee hebben we in België een historisch dieptepunt bereikt. Dat is niet verwonderlijk als je weet dat ook de rente op een spaarboekje nooit lager is geweest dan vandaag. OpinionWorld onderzoekt waarom dat zo is en waarom het invullen van betaalde online enquêtes vandaag meer opbrengt dan sparen!

We geven meer uit dan we verdienen

Als je weet dat we vorig jaar 0,1 % minder verdienden, maar toch 0,4 % meer uitgaven dan is de rekening snel gemaakt. In tijden van dalend consumentenvertrouwen zouden we normaal net meer gaan sparen. Maar de lage rente op spaarrekeningen houdt ons dan weer tegen. Vele banken flirten immers met de wettelijke minimumgrens van 0,11 % rente en 0,10 % getrouwheidspremie op spaarrekeningen. Maar hoe komt het eigenlijk dat die rente op ons spaarboekje zo laag is? Dat is allemaal de schuld van …

… de negatieve rente!

Wat zou jij doen als je zou moeten betalen om je geld bij een bank te deponeren? Juist ja! Weghalen natuurlijk en dat is precies wat de Europese Centrale Bank wil bereiken met deze negatieve rente. Op die manier wil men banken ontmoedigen om hun reserves op te potten, maar integendeel stimuleren om opnieuw in de economie te investeren. Als je weet dat banken deze kostprijs voor de opslag van hun geld aan de klant doorrekenen, weet je meteen waarom je spaarrekening vandaag zo weinig opbrengt.

Je geld in een put begraven?

Moeten we dan zoals Willy Naessens – succesvol ondernemer en bekend van The Sky is the Limit – ons geld in een put stoppen? Of misschien verhuizen naar Qatar waar de gemiddelde nationale spaarratio op 60 % ligt? Dat lijkt ons nogal drastisch. Misschien dat we beter zoeken naar manieren om het verlies aan koopkracht te compenseren. Online geld verdienen met betaalde enquêtes bijvoorbeeld!

Sparen … met betaalde online enquêtes!

We overdrijven dus niet als we zeggen dat het invullen van betaalde online enquêtes vandaag meer opbrengt dan sparen. Bij OpinionWorld kan je alleen door je mening te geven nog echt sparen voor punten die je kunt omzetten in waardebonnen van je favoriete webshops of gewoon in cash geld!

Wij bij OpinionWorld zetten ons geld niet op een spaarboekje. Wij beleggen liever in ons intellectueel kapitaal en dat ben jij!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.