« Terug naar Blog

Betaalde online enquêtes op skilatten?

skivakantie


Hoera! De eerste sneeuw is er! OpinionWorld vroeg zich af of jij de betaalde online enquêtes even aan de kant legt om op skivakantie te vertrekken? Uit onze minipoll blijkt dat 9% van de ondervraagden deze winter al zeker de skilatten aanbiedt en dat 5% overweegt om een skireis te maken. 86% gaat niet en kijkt misschien liever uit naar een zonnige strandvakantie. Omdat wij bij OpinionWorld dol zijn op sneeuwpret slalommen we door de meest interessante weetjes over jouw favoriete wintersport. Altijd leuk om mee uit te pakken tijdens de après-ski!

Een prehistorische traditie

Skiën zit de Noren in het bloed want de eerste (ski)sporen gaan terug tot in het Noorwegen van 4000 voor Christus. Ski betekent “stuk hout” in het Noors en was al in de prehistorische tijd het geliefkoosde transportmiddel in dit Scandinavische land. Geen wonder dat ’s werelds meest behendige skikampioenen uit Noorwegen komen.

Whodunit in de sneeuw?

Maar wie heeft skiën als sport in de Alpen geïntroduceerd? Het zou een mysterie in een whodunit van Sherlock Holmes kunnen zijn en dat is het ook. De geestelijke vader van deze wereldberoemde detective – Sir Arthur Conan Doyle – was een fervent skiër en bracht zijn favoriete wintersport vanuit het Hoge Noorden naar Zwitserland.

Ben jij een “snurfer”?

In 1965, ergens in Michigan, bond ene Sherman Poppen twee skilatten aan elkaar om zijn dochter veilig van een sneeuwheuvel te loodsen. Het “snurfen”, een combinatie van sneeuw en surfen, vandaag beter bekend als “snowboarden”, was geboren en debuteerde in 1998 als Olympische sport.

St. Bernard waakt over je!

Omdat het invullen van betaalde online enquêtes met een arm of een been in het gips wel heel ongemakkelijk is, raden we aan om binnen de skipistes te blijven, om nog maar te zwijgen van het lawinegevaar buiten de piste. Over lawines gesproken. Wist je dat de dappere St.-Bernard reddershonden hun naam danken aan de patroonheilige van de skiërs? St. Bernard de Montjoux was een missionaris die in de middeleeuwen letterlijk zieltjes redde in de Alpen en die in 1923 door Paus Pius XI heilig werd verklaard als patroon en beschermer van de alpinisten en bergbeklimmers.<

Sneeuwpret in eigen land

Skiën hoeft helemaal geen “berg” geld te kosten, want ook in eigen land kan je elk jaar wel ergens in de Ardennen van de heuvels glijden. Baraque de Fraiture, Ovifat, Liernieux en Val de Wanne zijn slechts enkele van de Belgische skigebieden waar je ook uitgebreid kunt langlaufen en heerlijk sleeën.

Tot slot nog een tip: kleed je lekker knus aan! Snuister rond in de webwinkels van onze partners en ruil je met online enquêtes verdiende punten om tegen een cadeaubon voor een nieuwe winteroutfit. Nog wat zakgeld nodig voor onderweg? Meld je nu aan en verdien geld online met de betaalde online enquêtes van OpinionWorld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.