« Terug naar Blog

Geen verloren maandag voor betaalde online enquêtes!

Verloren maandag


Vandaag smullen we voor, tijdens of na het invullen van betaalde online enquêtes appelbollen en worstenbroden. Maar waar komt deze smakelijke traditie op verloren maandag eigenlijk vandaan? We haken ook meteen aan bij de actualiteit want graanproducten verkopen lang niet meer zo goed als voorheen. De bakkerijsector heeft het moeilijk om haar dagelijks brood te verdienen en staat met diverse faillissementen onder zware druk.

De geschiedenis van verloren maandag

Over de oorsprong van deze heerlijke volkstraditie lopen de versies uiteen. Sommigen verwijzen naar de eedaflegging van de ambtenaren die in het verleden vaak plaatsvond op de eerste maandag na Driekoningen. Op deze dag werd er niet gewerkt, maar integendeel gevierd! Anderen duiden de gilden dan weer aan als bezieler van deze verloren maandag. Deze ambachtelijke organisaties organiseerden bij aanvang van het jaar grote festijnen om het nieuwe jaar feestelijk in te zetten. De herbergen zaten overvol en om de klanten nog langer aan de toog te houden, werd hen een goedkope maaltijd van in deeg gerolde worst voorgeschoteld. In Aalst gaat de traditie van verloren maandag terug tot de industriële revolutie. Tijdens de winter werd er een maandag uitgetrokken om de olie van de petroleumlampen te vullen. Deze dag was dus “verloren”.

We eten almaar minder brood

Hoewel de appelbollen en worstenbroden vandaag als zoete broodjes over de toonbank gaan, is het voor vele bakkers crisis. De faillissementen in de sector stapelen zich op en dat zou onder meer te wijten zijn aan het feit dat we massaal minder brood eten. Waarom is vooral bruin of meergranenbrood goed voor je?
  • Vezels, vezels en nog eens vezels: Vezels geven je een verzadigd gevoel en helpen om je gewicht te beheersen.
  • Vitamine B: Deze vitamines helpen je lichaam om koolhydraten af te breken die zo worden omgezet in energie. Bovendien zorgt vitamine B6 ervoor dat je zenuwstelstel functioneert zoals het hoort.
  • Iron man!: IJzer onderhoudt je rode bloedcellen die je nodig hebt om zuurstof naar je spieren te vervoeren.
  • Een gezonde energieleverancier: Bruin brood zit boordevol meervoudige koolhydraten die langzaam verteren, zodat je gewapend bent voor een lange dag vol betaalde online enquêtes.
  • Sandwiches als vehikel voor allerlei andere gezonde ingrediënten: Het lijstje van gezonde combinaties is met tonijn, avocado, allerhande groentjes, tofu, ei, en ga zo maar door, oneindig.
En zeg nu zelf? Wat gaat er op zondagochtend boven een heerlijke brunch met verse pistoletjes van de bakker om de hoek?

Verdien geld online op verloren maandag!

Verloren maandag? Niet om iets extra te verdienen met onze betaalde online enquêtes! Bijverdienen met online vragenlijsten? Geld (brood)nodig? Registreer je nu en verdien geld online met de betaalde online enquêtes van OpinionWorld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.