« Terug naar Blog

Het is carnaval bij OpinionWorld

Mening over roken


Tijdens de krokusvakantie hebben we allemaal wat meer tijd om betaalde online enquêtes in te vullen, maar niet zonder eerst uitgebreid carnaval te vieren! Bij OpinionWorld halen we ons mooiste carnavalskostuum boven en laten we het confettikanon alvast knallen.

Waar komt carnaval vandaan?

Het woord “carnaval” is afgeleid van het Latijnse “carne levare”, wat zoveel betekent als het weglaten van vlees. Oorspronkelijk was carnaval een drank- en vreetfestijn om het begin van de vasten in te zetten. De feestelijkheden beginnen traditioneel op de laatste zondag voor Aswoensdag en duren tot middernacht van “Vette dinsdag” of “Mardi Gras”, in onze contreien beter bekend als Vastenavond.

Jij bent onze Prins Carnaval!

Tijdens carnaval wordt de sociale orde drie dagen lang omgedraaid en de macht officieel overgedragen aan Prins Carnaval die onder de gewone bevolking gekozen wordt. Als je erover nadenkt, is dat niet wat wij bij OpinionWorld een heel jaar lang doen? Door deel te nemen aan betaalde online enquêtes geven we jou de macht om met je mening een stempel op het beleid te drukken!

Voil Jaenetten in Aalst en Gilles in Binche

Om uitbundig carnaval te vieren hoef je niet noodzakelijk naar Rio de Janeiro of Venetië te vliegen. Wist je dat we in eigen land twee grote carnavalsfeesten hebben die door de UNESCO op de Lijst van meesterwerken van het orale en immateriële erfgoed van de mensheid werden opgenomen?

In Aalst ruilen de Ajuinen het openbaar leven in voor drie dagen feestgedruis en dansen, met als hoogtepunt de grote carnavalstoet op zondag waaraan tot 100 carnavalsgroepen deelnemen. Omdat de mannen tijdens de Industriële Revolutie geen geld hadden om zich te verkleden, trokken ze dan maar de kledij van hun vrouw aan. Zo komt het dat we tot op vandaag op dinsdag kunnen genieten van de Voil Jaenettenstoet.

Een ander monument is het carnaval van Binche, waar duizenden Gilles – in bont gekleurde kostuums getooide mannen met bellengordel – op Vette dinsdag het uitgelaten publiek met appelsienen bekogelen. Wie op zaterdag tijdens de “Nuit des Trouilles des Nouilles” in het middeleeuwse stadje aankomt, moet niet raar opkijken als gemaskerde feestneuzen grappen en grollen met je uithalen!

De vasten – tijd voor bezinning en betaalde online enquêtes!

Na carnaval breekt de vastentijd van veertig dagen tot Pasen aan. Dit is niet alleen een periode van veertig dagen zonder vlees, maar bovenal een tijd van rust en bezinning. Tijd om even bij onszelf stil te staan en na te denken over verbetering en innovatie. Een inspirerende periode om je mening te geven via de betaalde online enquêtes van OpinionWorld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.