« Terug naar Blog

De Internationale Dag van de Slaap

internationale dag van de slaap

Op 18 maart 2016 heb je het gedroomde excuus om lekker uit te slapen of om op het werk een dutje te doen, want dan is het de Internationale Dag van de Slaap – een jaarlijks evenement dat volledig in het teken van de slaap staat. OpinionWorld trok zijn pyjama aan en ging na waarom het belangrijk is om tussen twee betaalde enquêtes door een dutje te doen.

”Een goede slaap is een bereikbare droom”

De slagzin voor dit jaar drukt een wens uit die slechts voor een derde van de wereldbevolking opgaat. Slaapstoornissen zijn een globale epidemie die de levenskwaliteit en de gezondheid van 45 % van de mensen op aarde bedreigen. Uit de laatste betaalde enquêtes blijkt dat we in Vlaanderen gemiddeld 2,5 uur minder slapen dan in de jaren ’60. Bovendien voelt 55 % van de ondervraagde Vlamingen zich ’s morgens niet uitgerust.

Wat is een kwaliteitsvolle slaap?

Een gebrek aan een kwaliteitsvolle slaap leidt tot een verminderde concentratie – bijvoorbeeld bij het invullen van betaalde enquêtes – en een verzwakte alertheid, om nog maar te zwijgen van een verhoogd risico op auto-ongelukken. Op lange termijn leidt een slechte slaap zelfs tot mentale ongemakken zoals depressies. Maar wat is nu een goede slaap? De drie elementen van een kwaliteitsvolle slaap zijn:
  • De duur van de slaap – gemiddeld tussen 7 en 9 uur – moet voldoende zijn om de volgende dag fris en monter door te komen.
  • De verschillende slaapcycli moeten zonder onderbreking in elkaar overvloeien.
  • De diepte van de slaap is belangrijk voor de recuperatie van het lichaam. Wie diep slaapt, herstelt beter en voelt zich ’s ochtends frisser.
Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat als je 16 uur ononderbroken wakker bent, je prestaties verminderen net alsof je 0,5 promille alcohol in je bloed zou hebben. Wist je trouwens dat een van de grootste oorzaken van slaapproblemen vandaag de 24-uurs toegang tot het internet is?

De OpinionWorld power nap

Een power nap van 15 tot 30 minuten zou voldoende moeten zijn om de namiddag te overleven. Het is bekend dat Einstein en Leonardo Da Vinci voldoende hadden aan slechts enkele uurtjes nachtrust, maar dat zij wel zweerden bij microslaapjes om het beste uit hun brein te halen. Of het een goed idee is om zoals Napoleon op je paard een power napje te doen, laten we aan jouw mening over! Je bent alleszins wel in het gezelschap van enkele knappe koppen als je na onze betaalde enquêtes even een uiltje knapt!

Slaap op beide oren met betaalde enquêtes!

Lig jij ook wakker van belangrijke maatschappelijke thema’s? Registreer je dan voor de betaalde online enquêtes van OpinionWorld! Je mening geven voor verandering en verbetering en ook nog eens online geld verdienen – daar hoef je geen nachtje over te slapen!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.