« Terug naar Blog

Moet België de WK’s in Rusland en Qatar boycotten?

EK voetbal


Als we al over iets een uitgesproken mening hebben, dan is het wel over voetbal. Ook over het FIFA-omkoopschandaal is jouw mening cruciaal. Omdat de belangrijkste WK-sponsors – Coca Cola, Visa en McDonalds – de hete adem van de publieke opinie voelden, haalden zij voor FIFA-voorzitter Blatter een rode kaart uit het borstzakje, met uiteindelijk zijn schorsing tot gevolg. Online onderzoeken spelen in het voetbal een belangrijke rol, bijvoorbeeld om te beslissen om jouw favoriete voetbalclub al of niet te sponseren.

Naar goede gewoonte ben jij de scheidsrechter in onze online onderzoeken. We vroegen aan ons panel of België de WK’s in Rusland en Qatar moet boycotten. De resultaten, en meer interessante feiten over het FIFA-corruptieschandaal, ontdek je verderop!

Picasso zet de voetbalwereld op zijn kop!

FIFA en corruptie, we hebben het allemaal wel eens eerder gehoord. Maar wat is er nu zo anders? OpinionWorld zet de interessantste – en soms zelfs ronduit – schokkende weetjes over het FIFA schandaal voor jou op een rijtje:
  • Het is geen geheim dat Vladimir Poetin als een echte nummer 10 het WK 2018 in Rusland eigenhandig binnenhaalde. Wist je dat de bal aan het rollen ging toen hij vakantiefoto’s met een FIFA-official op zijn persoonlijke blog postte? Of dat hij aan Platini – de voorzitter van de UEFA – een schilderij van Picasso cadeau deed? Dit lijkt triviaal, maar absoluut not done wegens politieke beïnvloeding!
  • Of hoe een kunstwerk van Picasso de WK-droom van België, dat met Nederland een gezamenlijke kandidatuur indiende, aan diggelen sloeg.
  • Het draait uiteindelijk allemaal om geld, veel geld, want volgens de laatste berichten zou het onderzoek van de FBI betrekking hebben op de astronomische som van 150 miljoen dollar aan steekpenningen en gelden uit verdachte oorsprong.
  • Deze miljoenen oliedollars brengen het WK in 2022 naar Qatar waar onze voetballers in verschroeiende temperaturen tot 50 °C zouden moeten voetballen. Daarom werd beslist om het WK in de “koelere” maanden november en december te organiseren. De aanbouw van de stadions kostte ondertussen echter al 1.200 mensenlevens.
  • En of we van het strenge moslimregime tijdens de match een biertje zullen mogen drinken, valt nog af te wachten.

Moeten we de WK’s in Rusland en Qatar boycotten?

Uit online onderzoeken blijkt dat de ons omringende landen wel iets voelen voor dit idee. Maar wat vinden wij Belgen van een boycot? We legden de bal in jouw kamp en stelden de vraag aan ons panel. Hoewel we allemaal vinden dat de schuldigen bestraft moeten worden, gaat een boycot voor 43% van de ondervraagden te ver. Niettemin vindt 29% dat we toch moeten dwarsliggen. 28% heeft hierover geen mening of kijkt misschien liever naar andere sporten.

Wil jij ook scoren met je mening? Registreer je dan voor de betaalde online enquêtes van OpinionWorld en verdien geld online!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.