« Terug naar Blog

Oud genoeg voor seks, oud genoeg om te roken?

Mening over roken


Neen, dit is geen vraag in onze betaalde online enquêtes. Het was de mening van onze eigen Minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie de Block. Straffe toebak als je het ons vraagt! De uitspraak werd gedaan in het kader van een nieuw pakket maatregelen dat roken verder in de kiem moet smoren. Omdat in betaalde online enquêtes vaak wordt gevraagd of je roker of niet-roker bent, staat OpinionWorld even stil bij de gevolgen van roken en waarom je beter zou stoppen.

Roken is slecht, heel slecht!

Dat roken ongezond is, weet iedereen, maar de volgende feiten zullen je misschien tweemaal doen nadenken vooraleer je je sigaretje opsteekt:
  • De rook die ontsnapt bij een enkel trekje bevat meer van 7.000 chemicaliën, waarvan er minstens 250 giftig en 70 kankerverwekkend zijn.
  • Het gaat over gevaarlijke stoffen als cadmium dat ook in batterijen zit, lood zoals in verf, en zelfs koolmonoxide dat we in uitlaatgassen aantreffen.
  • En dan hebben we het nog niet gehad over de nicotine zelf, die net zo verslavend is als heroïne of cocaïne.
  • Gemiddeld gezien vermindert elke sigaret je leven met 11 minuten en rokers overlijden gemiddeld 10 jaar jonger dan niet-rokers.
  • 1 op 5 doden wordt veroorzaakt door roken, waarbij hartfalen en longkanker de voornaamste oorzaken zijn.
  • Jaarlijks sterven er wereldwijd 6 miljoen mensen aan de gevolgen van roken, of met andere woorden, ergens ter wereld laat om de 5 seconden een roker het leven.
  • Als je de lijst van andere vreselijke aandoeningen ziet die aan roken worden gelinkt, moet een slechte adem het minste van je zorgen zijn!

Waarom en hoe stoppen?

Stoppen met roken redt letterlijk je leven! Of je nu stopt via de harde weg met een cold turkey, een geleidelijke afbouw, met nicotinevervangers of een combinatie van de voorgaande methodes, het is nooit te laat.

Nog een interessante tip voor wie overweegt om te stoppen: Naast een verbod op aromatische sigaretten, grotere waarschuwingen en afschrikwekkende foto’s op de pakjes sigaretten, bestaan de aangekondigde maatregelen ook uit de terugbetaling door het ziekenfonds van geneesmiddelen tegen roken en sessies bij de tabakoloog.

We zij er echter zeker van dat de laatste vraag over roken in betaalde online enquêtes nog niet gesteld is. Moeten we bijvoorbeeld naar een algemeen rookverbod zoals in Turkmenistan, of moet roken in de auto met kinderen op de achterbank verboden worden?

Stop met roken en verdien geld online!

En heb je al eens uitgerekend wat je zou kunnen besparen door te stoppen met roken? Aan een gemiddelde prijs van 6 euro per pakje per dag, kwamen wij jaarlijks uit op ongeveer 2.200 euro. Tel daar nog de beloningen bij die je kunt verdienen door online enquêtes in te vullen en je kunt op cruise vertrekken! Stop met roken en schrijf je in voor de betaalde online enquêtes van OpinionWorld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.