« Terug naar Blog

Het Autosalon 2016 – trends in de automobielsector

Autosalon 2016


Met welk merk wagen rijd je, hoeveel kilometer leg je jaarlijks af, om de hoeveel jaar schaf je een nieuwe auto aan, welke opties wens je op je voertuig? In het kader van betaalde online enquêtes heb je dit soort vragen ongetwijfeld al moeten beantwoorden. Je staat er niet altijd bij stil maar dankzij dergelijke online onderzoeken bepaal jij de strategieën van de grote automerken. Het resultaat valt te bewonderen op het Autosalon 2016! Van 14 tot 24 januari 2016 is het in de Expo te Brussel weer al Koning Auto wat de klok staat. OpinionWorld ging alvast even een kijkje nemen.

Veiligheid nog steeds boven alles

Autoconstructeurs zijn al bijzonder vindingrijk in het beperken van de schadelijke gevolgen bij een ongeval, maar het best overleefbare ongeval, is datgene dat nooit gebeurt. Meer en meer wordt gefocust op de ontwikkeling van technologieën om ongevallen te vermijden. Opties als intelligente cruise control, signalen bij impactgevaar en dodehoek-waarschuwingssystemen zullen meer en meer tot de standaarduitrusting gaan behoren.

Kijk mama! Zonder handen!

Breekt het angstzweet je bij het parkeren uit? Geen nood. Met de nieuwste “active parkeersystemen” parkeert je auto zichzelf terwijl jij van op een terrasje al van je koffie slurpt. Via betaalde online enquêtes weten de autofabrikanten dat jij een grondige hekel hebt aan files. De fileassistent loodst je met sensoren en camera’s vrijwel automatisch en zonder stress door de file. De zelfrijdende auto is lang geen science fiction meer!

Apple CarPlay en Android Auto

Dankzij deze systemen gaat je auto nu ook online. Met Apple CarPlay en Android Auto wordt het entertainmentsysteem van je wagen volledig gesynchroniseerd met je smartphone. Waar stond je auto ook alweer geparkeerd? Of je auto op afstand alvast even voorverwarmen? Met tal van applicaties wordt je auto letterlijk op jouw wenken bediend. De drukknop maakt immers plaats voor digitale systemen en zelfs “gesture controle” waardoor het mogelijk wordt om bijvoorbeeld de stereo-installatie van je auto met lichaams- en oogbewegingen te controleren.

Het Autosalon kleurt groener dan ooit

Maar de belangrijkste trend op het Autosalon 2016 is zonder twijfel die van de milieuvriendelijke auto. Aan de hand van betaalde online enquêtes zijn de automerken erachter gekomen dat hiervoor een groot maatschappelijk draagvlak bestaat. Zonder enige uitzondering stellen ze allemaal met trots hun nieuwste model op aardgas, elektriciteit of plug-inhybride voor.

Saloncondities, vrijstellingen en premies

Als je overweegt om een nieuwe auto aan te schaffen, is het trouwens nu het moment. Naast aantrekkelijke saloncondities geniet je dit jaar een vrijstelling van de verkeersbelasting voor ecologische wagens. De Federatie van Aardgasvoertuigen doet je tijdens het Autosalon voor de aankoop van een aardgasauto tijdens het Autosalon ook nog eens een premie van 1.000 € cadeau!

Wil jij bepalen hoe de auto van de toekomst eruit ziet? Registreer je dan nu voor de betaalde online enquêtes van OpinionWorld en geef je mening!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.