« Terug naar Blog

OpinionWorld is trots op ons Belgisch bier!

OpinionWorld is trots op ons Belgisch bier


Hoeveel glazen bier drink je wekelijks? Welk merk of type bier drink je? Waar koop je je bier? Het zijn allemaal vragen die in onze betaalde online enquêtes wel eens de revue passeren. Het Federaal Planbureau stelde onlangs haar economische analyse van de sector van alcoholische dranken in België voor. Daaruit blijkt dat de bierexport weliswaar fors is toegenomen, maar dat we het grootste gedeelte van onze bierproductie nog altijd zelf opdrinken. We hebben het vandaag dus over het beste bier ter wereld: Belgisch bier natuurlijk!

Het belang van bier voor onze economie

België telt ongeveer 170 brouwerijen, van kleine familiebedrijfjes en middelgrote ondernemingen, tot ’s werelds grootste brouwerij AB-INBEV, die samen verantwoordelijk zijn voor de productie van niet minder dan 1.500 verschillende biersoorten. Daarmee zijn we het land met de meeste individuele biersoorten ter wereld!

We drinken meer bier dan we uitvoeren

Door af en toe een pintje te drinken draag ook jij bij aan onze Belgische economie, want ons binnenlands bierverbruik is in de periode 2008-2013 gestegen tot 1130 miljoen euro of een jaarlijkse groei van 1,2 %. Dat men ook in het buitenland ons bier weet te smaken is algemeen geweten. De Belgische bierexport kende in dezelfde periode een jaarlijkse stijging van 7,9 % tot een niveau van 861 miljoen euro. We drinken dus meer bier dan we uitvoeren!

Wat je nog niet wist over bier …

Bier is de meest gedronken alcoholische dank ter wereld en dat halen we niet uit betaalde online enquêtes. Uit wereldwijde statistieken blijkt immers dat bier, na water en thee, zelfs de derde meest geconsumeerde drank is.

We kunnen de discussie tussen Tsjechië, Duitsland en België over wie nu het bier uitvond ook meteen beslechten, want het eerste bier werd in 4000 voor Christus door de Egyptenaren gebrouwen. En als je je afvraagt hoe de piramides gebouwd werden … onder invloed van bier dus, want een werkkracht kreeg tot vier liter bier per dag toegediend!

De bierbrouwers in het Oude Babylon brouwden best een goed biertje, zo niet werden ze als straf in hun eigen brouwsel verdronken. En waarom de Vikingen zo onbevreesd waren? Geen 72 maagden in het hiernamaals maar een overvloed aan bier wachtte hen in het Walhalla!

En als je na het invullen van onze betaalde online enquêtes angst hebt van een leeg bierglas lijd je misschien wel aan Cenosillicafobie!

Betaalde online enquêtes over … bier!

Als sociaal geëngageerd iemand die pleit voor verandering is het soms vechten tegen de bierkaai. Dankzij onze betaalde online enquêtes krijg je echter de kans om je mening te geven over de meest uiteenlopende onderwerpen. Zo draag je bij aan verbetering en innovatie en kan je ook nog eens online geld verdienen. Dat is zeker geen klein bier!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.