« Terug naar Blog

4 februari 2016 – Wereldkankerdag

Mening over roken


Wereldkankerdag is een initiatief van de Unie voor Internationale Kankercontrole, een niet gouvernementele organisatie die op alle fronten de strijd aanbindt tegen kanker. De Unie focust zowel op kankerpreventie en vroegtijdige opsporing, als op de behandeling en chronische zorg voor kankerpatiënten.

Het doel van Wereldkankerdag is om ervoor te zorgen dat minder mensen kanker ontwikkelen, dat meer mensen succesvol genezen zouden worden en om een betere levenskwaliteit te verzekeren tijdens en na een behandeling. Wereldkankerdag moet vooral een mentaliteitswijziging teweegbrengen en dat is iets waar jij in het kader van onze betaalde online enquêtes aan kan meewerken!

We can. I can.

Met de Wereldkankerdag 2016 wordt onder de slagzin “We can. I can” een driejaarlijkse campagne op gang getrokken. Iedereen – zowel collectief als individueel – kan zijn steentje bijdragen om de wereldwijde kankerepidemie in te dijken. Net zoals kanker iedereen op een verschillende manier treft, hebben we de mogelijkheid om verschillende acties te ondernemen om de impact van de ziekte op individuen, gezinnen en de maatschappij te reduceren. Wereldkankerdag is een kans om na te denken over wat jij kunt doen, de uitdaging aan te gaan en in actie te schieten!

Concrete maatregelen redden levens

De eerste stap om vooruitgang te boeken in de strijd tegen kanker is door op te roepen tot maatregelen waarvan we weten dat ze de overlevingskansen vergroten en de levenskwaliteit van kankerpatiënten verbeteren:
  • Mensen moeten geïnformeerd worden dat meer dan een derde van de kankers vermeden kan worden door gezonde leefgewoontes aan te nemen.
  • Scholen en werkgevers moeten aangemoedigd worden regelingen te treffen die mensen aanmoedigen om gezond te leven, bijvoorbeeld toegang verschaffen tot gezonde voeding, voldoende beweging tijdens de werkuren inlassen en actief vervoer van en naar het werk promoten.
  • Iedereen moet toegang hebben tot een effectieve en kwalitatief hoogstaande behandeling tegen kanker, ongeacht zijn of haar financiële situatie.
  • Wetgevende maatregelen moeten efficiënt aangewend worden om de blootstelling aan kankerverwekkende risico’s te verminderen, inclusief tabak, alcohol en ongezonde voedingsmiddelen.
  • Een grotere bewustwording over de noodzaak om kankers vroegtijdig op te sporen: voor de meeste kankers zijn de overlevingskansen tot driemaal groter ingeval van een vroege diagnose.

Laat je mening horen in de strijd tegen kanker!

We weten wat ons te doen staat. Nu moeten we er voor zorgen dat deze maatregelen ook daadwerkelijk uitgevoerd worden en dat is waarom jouw mening zo belangrijk is! Vind jij bijvoorbeeld ook dat er meer financiële middelen moeten vrijgemaakt worden voor onderzoek naar de genezing van kanker?

Geef je mening in betaalde online enquêtes en laat de beslissingsmakers weten dat jij resoluut kiest voor preventie, vroegtijdige opsporing en meer investeringen in de strijd tegen kanker.


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.