« Terug naar Blog

De OpinionWorld Cupido richt zijn pijlen op jou!

Valentijnsdag met OpinionWorld


Waar de mond van vol is, loopt het hart van over, en in ons geval zijn dat betaalde online onderzoeken. Wij dragen onze leden niet alleen op Valentijnsdag een warm hart toe, maar belonen je het hele jaar lang om jouw mening te geven in onze online onderzoeken. Speciaal voor de gelegenheid verwennen we je in onze Valentijn blog met een stevige knuffel en alles mee wat je moet weten, of misschien nog niet wist, over Valentijnsdag!

Romanticus achter slot en grendel

In de 3e eeuw na Christus verbood keizer Claudius II om te trouwen in tijden van oorlog. Dat was echter buiten de geestelijke Valentinus gerekend, die in het geheim toch huwelijken afsloot. Deze romanticus moest zijn nobele daad echter bekopen met gevangenschap en werd uiteindelijk zelfs geëxecuteerd. Vanuit de gevangenis stuurde hij het eerste valentijnskaartje in de geschiedenis naar de blinde dochter van een cipier die als bij wonder op slag terug kon zien. Voor dit mirakel werd hij later heilig verklaard en sinds 495 na Christus is 14 februari de dag van de Heilige Valentijn.

Chocolade en rode wijn op doktersvoorschrift

Dat we met Valentijn chocolade smullen, hebben we te danken aan de wetenschap. Toen dokters in de 19e eeuw de heilzame werking van cacao op het hart ontdekten, schreven zij massaal chocolade tegen liefdesverdriet voor. Om dezelfde reden drinken we op Valentijnsdag graag een glaasje rode wijn. Deze liefdesdrank bevat immers resveratrol dat goede cholesterol bevordert en antioxidanten die slechte cholesterol verminderen.

Zeg het met rozen, veel rode rozen!

Bloemenverkopers mogen vandaag hun twee handjes kussen dat Venus – de Romeinse godin van de liefde – bij haar poging om haar minnaar Adonis van de dood te redden in een stekelige rozenstruik trapte. Volgens de mythe sprenkelde haar bloed zich uit over de aarde waarna er spontaan rode rozen begonnen te groeien. Wist je trouwens dat haar ondeugende zoontje Cupido niet alleen pijltjes afvuurde om mensen van elkaar te laten houden, maar ook om te haten?

Niet gevreesd, de enige pijlen die de OpinionWorld Cupido schiet, zijn online onderzoeken om bij te dragen aan verandering en innovatie.

From OpinionWorld … with love!

Bij OpinionWorld kan je je hart luchten door je mening te geven en tegelijk online geld verdienen. Verras je geliefde met een cadeaubon die je met onze betaalde online onderzoeken gespaard hebt! Of betaal online met PayPal voor een boeketje bloemen aan huis! Heb jij ook het hart op de tong? Meld je aan voor onze betaalde online onderzoeken! Wij wensen jou alvast een hartverwarmende Valentijn!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.