« Terug naar Blog

Krijg je digibesitas van betaalde online enquêtes?

Wat is digibesitas?


Nee, natuurlijk niet! Deelnemen aan betaalde online enquêtes is een nuttige bezigheid waardoor je op een positieve manier bijdraagt aan innovatie en verandering. Feit is wel dat steeds meer Belgen aan het internet verknocht zijn. Experts waarschuwden in de media onlangs voor de nieuwe welvaartsziekte “digibesitas”. OpinionWorld gaat na of jij digibesitas hebt en wat we eraan kunnen doen.

Wat is digibesitas?

Digibesitas of internetverslaving wordt gedefinieerd als dwangmatig en overmatig internetgebruik waarbij een persoon bijna volledig afhankelijk wordt van het internet of andere online toestellen. De emotionele symptomen zijn niet min: schuldgevoel, angst, depressies, geen tijdsbesef meer hebben, afspraken niet nakomen en eenzaamheid.

En dan hebben we het nog niet gehad over de fysieke ongemakken zoals slapeloosheid, een vertroebeld zicht, hoofd- en rugpijn en plots gewichtsverlies of -toename. Ook het carpaletunnelsyndroom (CTS) – een geknelde middelste zenuw in de pols, of een cyberpols zo je wil – wordt aan digibesitas gelinkt.

De digibesitas test

Heb jij digibesitas? Als een van de volgende situaties zich op dagelijkse basis voordoet, dan heb je misschien wel een probleem. Hoe vaak:
  • blijf je langer online dan gepland?
  • klagen mensen in je omgeving over je surfgedrag?
  • zeg of denk je “nog enkele minuutjes” wanneer je online bent?
  • heb je tevergeefs geprobeerd om minder online te zijn?
  • verberg je of lieg je over hoeveel tijd je aan het internet besteedt?
Het gaat er niet zozeer om hoeveel je surft, maar eerder hoe je deze tijd besteedt. Betaalde online enquêtes invullen bijvoorbeeld heeft geen negatieve sociale impact, integendeel, je geeft net blijk van je sociaal engagement! Als je online leven problematisch is en je relaties, loopbaan of studies hieronder lijden, kan je voor advies contact op nemen met de druglijn. Surf … met mate!

Digibesitas boot camp

De echt “zware gevallen” verwijzen we naar China, het eerste land ter wereld waar internetverslaving officieel als ziekte werd erkend. De patiënten kunnen zich laten opnemen in een heus “digibesitas boot camp”. De behandeling bestaat niet alleen uit groepstherapie, maar ook uit militaire driloefeningen, medicijnen, hypnose en milde elektrische schokken. Iets voor jou?

Doe mee aan betaalde online enquêtes!

Als we eerlijk zijn, moeten we toegeven dat we onze tijd op het internet niet altijd even zinvol besteden. Spelletjes spelen, berichten leuk vinden en delen op Facebook, chatten en doelloos op het online water rondsurfen, terwijl je bijvoorbeeld evengoed betaalde online enquêtes zou kunnen invullen. Wil jij ook online geld verdienen met de OpinionWorld betaalde online enquêtes? Registreer je hier en geef vandaag nog je mening!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.