« Terug naar Blog

Betaalde enquêtes – einde aan gratis geldafhalingen?

Betaalde enquêtes – einde aan gratis geldafhalingen?

We krijgen al ze weinig interest op onze zicht- en spaarrekening en nu moeten we ook nog eens betalen voor geldafhalingen? Als het van sommige banken afhangt alvast wel. Als we jouw mening hierover in betaalde enquêtes zouden vragen, kunnen we het antwoord al raden. En gelijk heb je, want de consument heeft in onze online enquêtes altijd het laatste woord! OpinionWorld – de specialist in betaalde enquêtes – neemt dit thema onder de loep en onderzoekt wat jij kunt doen om buitensporige bankkosten te vermijden.

Waarom willen banken gratis afhalingen afschaffen?

Hoewel financiële instellingen het volgens het laatste jaarrapport van de Nationale Bank van België goed doen, zijn de bedrijfskosten in 2015 met 0,4 miljard euro gestegen. Banken zoeken dus naar manieren om dit enigszins te compenseren. Het aanrekenen van kosten voor geldafhalingen is een van de mogelijke maatregelen.

Wat rekenen banken vandaag aan?

Vandaag bieden de meeste banken gratis geldafhalingen bij eigen bankautomaten aan. Voor afhalingen bij andere banken worden er door sommige grootbanken wel extra kosten aangerekend. Kijk dus bij je keuze van bank altijd de kleine lettertjes over de tarieven na! Dankzij de basisbankdienst – speciaal aan te vragen – heb je bovendien recht op 36 debetverrichtingen, waaronder gratis geldafhalingen.

De bankoverstapdienst

Daar waar we vroeger levenslang bij dezelfde bank bleven, “shoppen” we vandaag meer dan ooit tussen verschillende financiële dienstverleners. Rekent jouw bank plotseling kosten aan voor diensten die voorheen gratis waren? Overweeg dan om van bank te veranderen. Dit kan door gebruik te maken van de “bankoverstapdienst”. Je nieuwe bankrelatie zorgt er dan voor dat al je gegevens, bankoverschrijvingen en domicilieringen binnen de acht werkdagen automatisch worden overgezet.

Wist je trouwens dat deze regelgeving mee tot stand kwam op basis van online enquêtes van de Europese Commissie?

Jouw mening geeft vorm aan de bank van de toekomst

Om zich te handhaven in een steeds competitiever wordende omgeving zullen banken via online enquêtes naar jouw mening moeten peilen. De moderne bankklant wil zelf bepalen hoe, wanneer en waar hij zijn bankzaken regelt. Dankzij de betaalde enquêtes van OpinionWorld krijg je de kans om je mening te geven over de meest uiteenlopende onderwerpen … zelfs over bankzaken! Blijf niet bij de pakken zitten en registreer je vandaag nog voor onze betaalde enquêtes!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.