« Terug naar Blog

Betaalde enquêtes – Moeten we wakker liggen van de stakende cipiers?

Betaalde enquêtes – Moeten we wakker liggen van de stakende cipiers?


Terwijl jij en wij aan onze betaalde enquêtes werken, blijven onze cipiers vastberaden verder staken. Ondertussen staan de gevangenissen letterlijk in brand, viel er al een dode te betreuren en moest het leger worden ingeschakeld om de rust te herstellen. De situatie in onze Belgische gevangenissen wordt zelfs vergeleken met Noord-Korea, niet meteen een land dat hoog oploopt met de mensenrechten. Tijd dus voor OpinionWorld – jouw partner in online onderzoeken – om de crisis in het Belgische gevangeniswezen onder de loep te nemen.

Vraag aan de cipiers in betaalde enquêtes: waarom staken jullie?

De stakende cipiers hebben zich inmiddels de woede van de publieke opinie op de hals gehaald. Maar hoeveel mensen zouden in online onderzoeken kunnen antwoorden waarom de gevangenisbewaarders eigenlijk staken? Alles heeft te maken met de algemene bezuinigingsgolf waarbij elk departement 10 % op zijn personeel moet besparen, inclusief justitie dus.

Eigenlijk zijn er vier redenen voor de boosheid van de cipiers:
  • een te hoge werkdruk,
  • te weinig personeel,
  • erbarmelijke werkomstandigheden,
  • en de precaire veiligheid van bewakers en gevangenen.

Vraag aan jou: moet er bespaard worden op gevangenispersoneel?

Een meer diepgaande, misschien wel filosofische vraag die we jou in online onderzoeken zouden kunnen stellen, is of we wel mogen besparen op gevangenispersoneel? Nelson Mandela, toch niet van de minste, die zelf zijn halve leven achter de tralies zat, zei ooit: “Er wordt gezegd dat niemand echt een land kent tot je in zijn gevangenissen hebt gezeten. Een land zou beoordeeld moeten worden niet op hoe het zijn meest welstellende, maar zijn laagste burgers behandeld.”

Uit het laatste rapport van de Raad van Europa, dat toeziet op de naleving van de mensenrechten, blijkt dat België het wat dat betreft erg slecht doet. Met 129 gevangenen voor elke 100 plaatsen staan we in de top van de overbevolkte gevangenissen op de tweede plaats.

Online onderzoeken: jouw mening maakt het verschil!

Zou jij in betaalde enquêtes vinden dat gestrafte daders in de gevangenis op hun re-integratie in de maatschappij moeten voorbereid worden? Als het antwoord ja is, moeten we dan niet dringend iets doen aan de schrijnende toestand van ons Belgisch gevangeniswezen? Hebben de cipiers dan niet een punt? Moeilijke vragen, maar in onze online onderzoeken zorg jij voor de antwoorden!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.