« Terug naar Blog

Pinksteren – een tijd om te oogsten met betaalde enquêtes!

Pinksteren – een tijd om te oogsten met betaalde enquêtes!


In mei worden we verwend met verlengde weekends. Vorige week was er Hemelvaartsdag en nu staat Pinksteren voor de deur. Bijverdienen in het weekend met betaalde enquêtes is een optie. Anderen zullen de punten die ze verdiend hebben met onze online enquêtes dan weer liever inruilen voor beloningen om zichzelf eens goed te verwennen. En gelijk hebben ze!

Maar wat als we je in betaalde enquêtes zouden vragen waar “Sinksen” voor staat? Hoeveel mensen weten vandaag nog wat de oorsprong van deze wettelijke feestdag is? OpinionWorld frist je geheugen even op!

Tongen van vuur!

Pinksteren is afgeleid van het Griekse woord “pentekostos”, wat zoveel betekent als “vijftigste”. Het is immers 50 dagen na de herrijzenis van Jezus op Pasen dat de Heilige Geest aan de apostelen verscheen. Net zoals jij in onze betaalde enquêtes wel eens je vlammende mening geeft, begonnen de volgelingen van de zoon van God met tongen van vuur te praten. Niet dat ze letterlijk vuur begonnen te spuwen, maar elk van de aanwezigen praatte in hun eigen taal om het evangelie te verspreiden. En zo weten we meteen waarom Pinksteren als het ontstaan van de kerk wordt beschouwd. Wist je trouwens dat men vroeger op Pinksterzondag duiven in de nok van de kerk losliet?

We vieren Pinksteren al duizenden jaren

Maar Sinksen heeft niet alleen een christelijke betekenis. Het is traditioneel ook een oogstfeest dat in het joods wordt aangeduid als Sjavoeot of het Wekenfeest. De dag waarop de eerste vruchten werden geplukt en de eerste oogst werd binnengehaald, geeft al duizenden jaren lang aanleiding tot de meest uiteenlopende voorjaarsfeesten. Vandaar dat Pinksteren vandaag nog altijd het startschot is van onze vele Vlaamse braderijen, schuttersfeesten, processies en kermissen!

En dan te bedenken dat er mensen zijn die Pinkstermaandag willen afschaffen! Wat zou jouw mening daarover zijn in betaalde enquêtes?

Bijverdienen in het weekend met Pinksteren!

Of je op Pinksteren nu de oprichting van de Kerk herdenkt, het Joodse Wekenfeest of gewoon het leven zelf viert, OpinionWorld is er voor iedereen. Met onze betaalde enquêtes plant je met jouw mening telkens weer de zaadjes voor de wereld van morgen. Misschien is het met Sinksen wel de gelegenheid bij uitstek om je beloningen te oogsten!

Wil jij ook bijverdienen in het weekend? Registreer je hier en verdien geld online met de betaalde enquêtes van OpinionWorld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.