« Terug naar Blog

De meest waardevolle Belgische merken

Wereld Bloeddonordag

Onlangs publiceerde Brand Finance de lijst van de 500 waardevolste merken ter wereld. Dat Apple, Samsung en Google op mondiaal niveau het podium bezetten, had je in betaalde online enquêtes misschien al wel kunnen raden. Maar zou je in online onderzoeken ook kunnen aangeven wat de meest waardevolle Belgische merken zijn?

Geld, boekhouden, bier en chemie!

De top 10 van waardevolste Belgische merken kwam tot stand op basis van verschillende criteria. Niet alleen de financiële prestaties spelen daarbij een rol, maar er wordt bijvoorbeeld ook rekening gehouden met de sterkte van het merk. En daar komt jouw mening op de proppen, want het is aan de hand van betaalde vragenlijsten dat wordt gemeten hoe sterk een merk precies is.

Op basis van al die factoren samen, kwam KBC als winnaar uit de bus. Op de tweede plaats vinden we BDO International (een internationaal accountancybedrijf). Uiteraard kon ook een Belgisch bier als Stella Artois niet in deze top ontbreken. Op de negende en de tiende plaats vinden we Solvay en Bekaert waardoor ook onze wereldberoemde chemie- en staalindustrie vertegenwoordigd zijn.

Waarom zijn betaalde vragenlijsten zo belangrijk voor merken?

Merken willen altijd de eerste en de beste zijn op hun terrein. Denk je bij tekenfilms spontaan aan Disney of eerder aan Pixar? Hetzelfde soort vragen zien we in betaalde online enquêtes terugkomen voor alle mogelijke producten en diensten, gaande van frisdranken en keukenrobots tot smartphones en luiers. Als jij in onze betaalde vragenlijsten eerst aan een concurrent denkt dan weet het bedrijf dat ze de herkenbaarheid van hun merk dringend moeten opkrikken!

Jij maakt en kraakt merken in online onderzoeken!

Ben jij een loyale consument? Blijf jij die chocoladerepen van dat ene merk altijd trouw of durf je weleens te veranderen? Vind je de reclamecampagne voor die nieuwe sportschoenen echt maar niets of net helemaal top? Of zou je willen dat fabrikanten van smartphones wat meer aandacht aan het milieu besteden? Allemaal vragen waarop alleen jij in betaalde vragenlijsten het antwoord kent!

Door je mening te geven in betaalde online enquêtes geef je mee vorm aan het succes en het imago van onze Belgische merken. Iets voor jou? Registreer je dan hier voor de online onderzoeken van OpinionWorld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.