« Terug naar Blog

De populairste (online) betaalmethodes – maar zijn ze ook veilig?

Betaalde online enquêtes | Populairste betaalmethodes


Wie vaak meedoet aan betaalde online enquêtes heeft zeker deze vraag al eens moeten beantwoorden: “Wat is je populairste online betaalmethode?” OpinionWorld – de specialist in online onderzoeken – kent het antwoord en onderzocht tegelijk of alle online betaalmethodes wel even veilig zijn.

Wat is de populairste betaalwijze?

Volgens online onderzoeken deed 64 % van de Belgische bevolking in 2015 een online aankoop. Met een stijging van 4 % ten opzichte van het jaar voordien zit shoppen op het internet dus duidelijk in de lift. Maar hoe werd er voor betaald?
  • 37 % betaalde met credit card,
  • 28 % met een gewone bankkaart,
  • 10 % via PayPal en
  • 9 % voerde, volgens diezelfde online onderzoeken, offline een klassieke overschrijving uit.

Hoe veilig zijn online betaalmethodes?

Toch geeft 24 % van de ondervraagden in deze betaalde online enquêtes aan dat ze ernstige twijfels over de veiligheid van online aankopen hebben. Het risico dat personen met kwade bedoelingen je persoonlijke gegevens stelen en op jouw kosten boodschappen doen bestaat niet alleen online – het kan evengoed bij de plaatselijke supermarkt gebeuren. Net zoals je in het echte leven je bankgegevens niet zomaar laat rondslingeren, is ook op het internet waakzaamheid geboden.

Enkele tips om online te betalen

Om jezelf te beschermen tegen cybercriminelen zijn er een aantal richtlijnen die je in acht kunt nemen:
  • Winkel bij vertrouwde merken die een sterke reputatie hebben (Bijvoorbeeld de webwinkels waar OpinionWorld mee samenwerkt).
  • Gebruik credit cards en online betaalsystemen zoals PayPal, eerder dan een gewone bankkaart. Hier geniet je immers een verzekering tegen frauduleuze verrichtingen en een uitgebreidere consumentenbescherming ingeval van discussies.
  • Bij PayPal hoef je trouwens alleen maar je e-mailadres en wachtwoord op te geven om online te betalen. Je hoeft je vertrouwelijke bankgegevens dus nooit aan derden toe te vertrouwen.
  • Kijk uit naar het “hangslot” symbooltje bovenaan in de balk van je browser: dit biedt de garantie dat de website met een veiligheidsprotocol beveiligd is.
  • Vermijd mobiele aankopen via een publiek of openbaar Wi-Fi netwerk om de eenvoudige reden dat deze kwetsbaar zijn voor hackers.

Betaalde online enquêtes invullen voor cash geld via PayPal!

Het beste aan betaalde enquêtes invullen voor geld is nog dat je voor je online aankopen niet hoeft te betalen. “Hoe kan dat?” horen we je afvragen. Door online onderzoeken in te vullen, spaar je punten die kunt omzetten in beloningen, zoals cadeaubonnen voor de OpinionWorld Webshop. Je kunt deze punten via PayPal echter ook inruilen voor cash geld, om online te shoppen of om gewoon uit de muur te halen. Wil jij ook betaalde enquêtes invullen voor geld? Registreer je hier en geef je mening in betaalde online onderzoeken!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.