« Terug naar Blog

Betaalde online enquêtes: “Eet jij teveel suiker?” – Dan ben je niet alleen …

Eet jij teveel suiker? – Dan ben je niet alleen

Hoeveel klontjes suiker doe jij ’s ochtends in je koffie? Kies je voor een zoete snack of eerder een gezond tussendoortje? In betaalde online enquêtes wordt al wel eens gepeild naar onze eetgewoonten en uit de laatste online onderzoeken blijkt dat we met z’n allen teveel suiker eten. Reden genoeg voor OpinionWorld – de specialist in betaalde vragenlijsten – om even stil te staan bij ons suikerverbruik.

Ons suikerverbruik volgens online onderzoeken

Partena liet online onderzoeken uitvoeren naar de suikerinname van de Vlamingen. Met een dagelijks gemiddelde van 17 suikerklontjes is dat dubbel zoveel dan de aanbevolen hoeveelheid. Vaak beseffen we dat zelfs niet, want meer dan de helft van de Vlamingen (52%) denkt dat ze niet teveel suiker eten. Uit diezelfde betaalde vragenlijsten blijkt bovendien dat slechts een derde van de Vlamingen op zijn suikerconsumptie let.

Waarom zouden we minder suiker moeten eten?

Hoewel een beperkte inname van suiker nodig is om onze motor en hersenen draaiende te houden, worden vrije of toegevoegde suikers niet voor niets het “zoete vergif” genoemd. Enkele bittere gevolgen van teveel suiker in je dieet:
  • Suiker is de brandstof voor de wereldwijde obesitas epidemie.
  • Overmatig suikerverbruik kan leiden tot diabetes type 2 en allerhande chronische gezondheidsproblemen.
  • Verhoogde kans op hart- en vaatziektes.
  • Tandbederf en cariës krijgen vrij spel.
  • De gezondheid en de celstructuur van je huid wordt erdoor aangetast.
En dat is nog niet alles. Wist je dat uit dierenproeven is gebleken dat aan cocaïne verslaafde ratten suiker boven harddrugs verkiezen? Dus die onweerstaanbare drang naar een stuk chocolade is misschien meer dan alleen maar “zin”.

Hoeveel suiker mogen we dan wel eten?

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zouden we de consumptie van vrije suikers – die we vinden in frisdranken, verwerkte voeding, vruchtensappen, honing, … – moeten beperken tot 10% van onze totale energie-inname. Ben je naar aanleiding van deze online onderzoeken toch een beetje bezorgd? Met deze Suikertest kom je te weten of je teveel suiker inneemt en wat je eraan kunt doen!

Betaalde vragenlijsten – zeg ongesuikerd waar het op staat!

Een vraag in betaalde online enquêtes zou kunnen zijn of jij vindt dat het suikergehalte in voedingswaren aan banden gelegd moet worden. In betaalde vragenlijsten wordt bijvoorbeeld ook gevraagd naar je mening over de suikertaks. Aan de hand van betaalde online enquêtes oefen je zo rechtstreeks invloed uit op het productieproces en ons algemeen welzijn.

Doe mee aan online surveys en verdien geld online met de betaalde vragenlijsten van OpinionWorld!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.