« Terug naar Blog

Betaalde online enquêtes: “Wat is de beste chocolade ter wereld?”

Belgische chocolade

Als we je deze vraag in online onderzoeken zouden voorleggen, is er eigenlijk maar één correct antwoord: Belgische chocolade natuurlijk! België heeft in 1912 de praline uitgevonden, onze chocolatiers kapen jaar na jaar internationale prijzen weg en ons land wordt door de hele wereld beschouwd als de hoofdstad van de chocolade. Redenen genoeg voor OpinionWorld – de specialist in betaalde online enquêtes – om onze Belgische chocolade-industrie in de schijnwerpers te plaatsen.

Belgische chocolade in cijfers

Chocolade is letterlijk de smaakmaker van onze Belgische economie, want de cijfers zijn om van te smullen:
  • Op de kades van de Antwerpse haven komen er jaarlijks 187.000 ton rauwe cacaobonen aan.
  • De totale chocoladeproductie is goed voor 660.000 ton per jaar, waarvan 440.000 ton wordt uitgevoerd.
  • Dat we zelf ook graag chocolade eten blijkt niet alleen uit online onderzoeken, maar de Belg consumeert op een jaar gemiddeld 6 kilogram van deze lekkernij.
  • Met een omzet van 4 miljard euro die onze 320 chocoladefabrikanten jaarlijks draaien, is chocolade ook big business.
Wie niet overtuigd is en toch Zwitserse chocolade zou verkiezen, moeten we teleurstellen. De Zwitsers haalden de mosterd – of misschien beter gezegd de choco – in België toen de burgemeester van Zurich op de Grote Markt van Brussel een chocolademelk dronk en het recept later in Zwitserland introduceerde.

Vraag in betaalde online enquêtes: Hoeveel Belgische chocolademerken ken jij?

Aan de hand van online onderzoeken willen bedrijven te weten komen hoe “sterk” hun merk is. Dat is voor chocolatiers niet anders. Je zou in betaalde online enquêtes vast een heel aantal chocolademerken kunnen opsommen, maar wist je dat de meesten daarvan Belgisch zijn? Merken als Jean Galler, Godiva, Leonidas, Jacques, Neuhaus, Callebaut en Meurisse zijn zo bekend dat je haast zou vergeten dat ze gewoon van eigen bodem zijn.

Online onderzoeken over chocolade en meer …

In betaalde online enquêtes word je niet alleen gevraagd welke chocolade je het lekkerste vindt, maar kan je ook je mening geven over het nieuwe snoepgoed dat binnenkort in de winkelrekken ligt. Toen het Belgische Côte d’Or in 1952 de chocoladepasta uitvond, waren er echter geen online onderzoeken nodig om de wereld te veroveren.

Vergeet tijdens het invullen van de betaalde online enquêtes van OpinionWorld niet op tijd en stond een heerlijke chocoladereep te eten. De fenylethylamine in chocolade wekt namelijk dezelfde feel-good endorfines in je brein op als wanneer je verliefd bent! Smakelijk!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.