« Terug naar Blog

Intellectuele eigendomsrechten – de sleutel tot succes en innovatie!

Intellectuele Eigendomsrechten Dag


Door je mening te geven in de online enquêtes van OpinionWorld zet je ideeën om in innovaties. Maar aan de lancering van een nieuw product gaat een lange weg en vaak ook een uitvinding vooraf. Deze nieuwigheden worden beschermd door intellectuele eigendomsrechten.

Elk jaar vieren we op 26 april de Wereld Intellectuele Eigendomsrechten Dag – om te leren over de sleutelrol die intellectuele eigendomsrechten spelen (patenten, merken, modellen en tekeningen en auteursrechten) in ons streven naar innovatie. Een uitstekende gelegenheid voor OpinionWorld – de specialist in online enquêtes – om even stil te staan bij het belang van intellectuele eigendomsrechten.

Een initiatief van de WIPO

De WIPO – de World Intellectual Property Organization – is een van de 17 gespecialiseerde agentschappen van de Verenigde Naties. Het werd opgericht om creatieve activiteit aan te moedigen en de bescherming van intellectuele eigendom in de wereld te promoten. Dit jaar staat deze VN-dag in het teken van “Digitale Creativiteit” en de vraag: Hoe zal onze cultuur er in de toekomst uitzien en hoe moeten we de intellectuele eigendomsrechten organiseren zodat artiesten ons met hun creativiteit kunnen blijven verwennen?

Het belang van intellectuele eigendomsrechten

Beeld je eens in dat je in je garage aan een teleportatiemachine zit te sleutelen en je buurman gaat met je idee lopen. Erger nog, hij wordt hier ook nog eens stinkend rijk mee. Zonder patent of enige vorm van registratie sta je voor een jarenlange juridische strijd om toch nog je graantje mee te pikken. Je zou niet alleen zijn want het overkwam de slimste koppen op onze aardbol.

Wat als we je in online enquêtes zouden vragen wie de uitvinder was van:
  • de telefoon,
  • de relativiteitstheorie,
  • en de gloeilamp?
Als je respectievelijk Graham Bell, Albert Einstein en Thomas Edison had geantwoord, moeten we je helaas teleurstellen. De telefoon werd uitgevonden door een arme Italiaan Antonio Meucci die de 10 dollar voor de hernieuwing voor zijn voorlopig patent niet kon ophoesten. Einstein haalde de boter bij een Franse wetenschapper Henri Poincaré en Edison ging aan de haal – lees: stal – het idee voor zijn gloeilamp van ene Joseph Wilson Swan!

Doe mee aan online enquêtes over de laatste nieuwe snufjes!

Had je het antwoord op de bovenstaande vragen fout? Niet getreurd, want in onze online enquêtes heb jij wel altijd gelijk. Jouw mening bepaalt of een nieuwe uitvinding al of niet in de winkelrekken belandt. Verdien geld online en geef je mening in de online enquêtes van OpinionWorld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.