« Terug naar Blog

Kinderbijslag en online enquêtes – elk kind evenveel?

kinderbijslag en enquetes

Kinderen zijn duur. Heel duur … Het is vaak ook voor onze kinderen dat we extra online geld verdienen met online enquêtes. Onlangs legde de Vlaamse Regering het voorstel op tafel om de kinderbijslag voor elk kind vast te leggen op een vast bedrag van 150 €. OpinionWorld – de specialist in online enquêtes – brengt de huidige regeling voor het voetlicht en gaat na wat voor jou de gevolgen zijn van de voorgestelde hervorming.

Hoe is de situatie nu?

Vandaag wordt het kindergeld beheerst door twee factoren: enerzijds de rangorderegeling waarbij de kinderbijslag oploopt naargelang het aantal kinderen, en anderzijds de leeftijdsbijslag waardoor de bedragen op 6, 12 en 18 jaar worden verhoogd. Dit systeem wordt wel nog gecorrigeerd met een aantal bijzondere toeslagen, bijvoorbeeld voor eenoudergezinnen, weeskinderen en kinderen met een beperking.

Waar gaat het naartoe met het kindergeld?

Sinds 1 juli 2014 is de kinderbijslag een Vlaamse bevoegdheid geworden en vanaf dit jaar kan de Vlaamse Overheid daadwerkelijk een eigen beleid uitstippelen. De Vlaamse Regering wil tabula rasa maken van het bestaande stelsel en komen tot een forfaitair bedrag per kind, ongeacht het aantal kinderen per gezin en ongeacht de leeftijd.

Hoewel er nog niet werd gestemd over een concreet bedrag lijkt het in de richting van 150 € per kind te gaan. Dit wil zeggen dat ouders met één kind er alleszins op vooruit gaan, daar waar ouders met drie kinderen of meer zullen moeten inleveren. Voor gezinnen met twee kinderen is de situatie afhankelijk van de leeftijd van hun kinderen. Zijn beide kinderen ouder dan 18 jaar dan bedraagt het maandelijks verlies ongeveer 60 €. Voor ouders met vier kinderen kan het verlies zelfs oplopen tot meer dan 300 € per maand.

Jij weet beter dan wie dan ook wat kinderen kosten. Wat zou je mening zijn als we je in onze online enquêtes zouden vragen of je dit een goed voorstel vindt?

Online enquêtes over en voor je kinderen!

Wist je dat je met de online enquêtes van OpinionWorld ook het leven van je kinderen kan verbeteren? Van luiers, schoolgerei en speelgoed, over de nieuwste kindercollectie en snoepgoed voor kinderen, tot zelfs smartphones en spelcomputers, het zijn allemaal producten waarover jij in betaalde online enquêtes je mening kunt geven. Verdien geld online en spaar voor beloningen om je oogappel in het nieuw te steken of gewoon om jezelf te verwennen!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.