« Terug naar Blog

In alle rust online enquêtes invullen op Buitenspeeldag!

Buitenspeeldag

In bomen klimmen, hinkelen en kampen bouwen hebben plaats geruimd voor computerspelletjes en televisie. Terwijl jij online enquêtes invult, is de kans groot dat je kroost aan hun spelcomputer of tablet gekluisterd zit. Kinderen spelen steeds minder buiten. Daarom organiseert de Vlaamse Overheid vandaag de Buitenspeeldag! OpinionWorld – de specialist in online enquêtes – leert je waarom kinderen meer buiten zouden moeten spelen.

Gevangenen vertoeven meer buiten dan een derde van de kinderen

Uit Britse online enquêtes blijkt dat een derde van de kinderen in Engeland minder dan een uur per dag buiten spelen. Dat is minder dan de aanbevolen tijd die gevangenen in de buitenlucht moeten doorbrengen. Voor België zijn er niet meteen recente online enquêtes beschikbaar, maar volgens de laatste online onderzoeken van 2008 is het aantal buitenspelende kinderen de afgelopen 25 jaar gehalveerd.

Waar ravotten op Buitenspeeldag?

De Vlaamse overheid en de Vlaamse gemeenten organiseren in samenwerking met Ketnet, Nickelodeon, Studio 100 en VTMKZOOM vandaag tal van openluchtactiviteiten. Op de officiële website van de Buitenspeeldag ontdek je niet alleen waar je kinderen kunnen ravotten, maar ze kunnen speciaal voor deze gelegenheid zelfs een ”geen-huiswerk-brief" voor de juf of de meester downloaden!

Waarom zouden kinderen (meer) moeten buitenspelen?

Eigenlijk weten we allemaal dat buitenspelen goed is voor kinderen, al was het maar omdat vele ouders dan daadwerkelijk iets gedaan krijgen in huis zonder afgeleid te worden, online enquêtes bijvoorbeeld. Maar er bestaan tal van andere voordelen waarom kinderen (meer) buiten zouden moeten spelen:
  • Als je kinderen regelmatig in contact komen met modder, bacteriën en ongedierte zullen ze minder allergieën en auto-immuunziektes ontwikkelen.
  • Fietsen, hinkelen, tikkertje en verstoppertje spelen laten je kinderen bewegen … iets wat de meeste videospelletjes niet doen.
  • Waarom cowboy en indiaantje spelen als we gewoon een western kunnen opzetten? In het technologisch tijdperk ontbreekt het kinderen echter aan fantasie. Door buiten te spelen wordt de verbeelding aangescherpt!
  • Kinderen die buiten spelen leren beter dagelijkse problemen oplossen – hoe een kamp te bouwen bijvoorbeeld – dan jongeren die zich de hele dag thuis opsluiten.
  • Buiten in de zon spelen zorgt ervoor dat onze kinderen hun dagelijkse dosis vitamine D binnenkrijgen, wat goed is voor een beter humeur, het geheugen en een betere gezondheid in het algemeen.

Bouw met online enquêtes aan de toekomst van onze kinderen!

Misschien moeten we als volwassenen zelf het goede voorbeeld geven. Door onze oogappels aan te moedigen om meer buiten te spelen, maar ook door onze samenleving bij te sturen, te verbeteren en te vernieuwen. Dat kan door in de online enquêtes van OpinionWorld vandaag je mening te geven over de wereld waarin onze kinderen morgen opgroeien!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.