« Terug naar Blog

Betaalde online enquêtes – Zijn we klaar voor de vergrijzing?

Betaalde online enquêtes – Zijn we klaar voor de vergrijzing?

Leeftijd is maar een getal en je bent zo oud als je je voelt. Zo denken wij er bij OpinionWorld toch over. Toch zijn er een aantal demografische tendensen waarmee beleidsmakers, ook in betaalde online enquêtes, rekening zullen moeten houden. Uit een recent onderzoek blijkt immers dat onze bevolking in ijltempo aan het vergrijzen is.

Een verdubbeling van het aantal tachtigplussers

Tegen 2060 zal een vierde van de bevolking 65 jaar of ouder zijn. In 2050 genieten 3,5 miljoen mensen of 30% van de Belgen van hun welverdiend pensioen. Dat betekent niet alleen meer tijd om online onderzoeken in te vullen, maar ook het begin van een nieuwe en uitdagende fase in het leven.

Een andere belangrijke evolutie is dat er in 2060 dubbel zoveel personen ouder dan 80 jaar zullen zijn. Een tiende van de bevolking zal dan tachtigplusser zijn. Vooral het aantal personen van hoge leeftijd zal niet alleen voor de overheid, maar voor ons allemaal een grote uitdaging zijn. Ook dat zijn vragen die in online onderzoeken aan bod komen: sociale voorzieningen voor ouderen, bejaardenzorg en de vraag of we onze ouders en grootouders misschien meer thuis zouden moeten opvangen.

Wat betekent de vergrijzing voor betaalde vragenlijsten?

Bedrijven en commerciële organisaties doen er goed aan om hun beleid af te stemmen op “ouderen”. Ze dragen niet alleen een schat van wijsheid met zich, maar hebben doorgaans ook een uitgesproken mening over de producten en diensten waar ze dagelijks gebruik van maken. Als ondernemingen het hart en het vertrouwen van deze steeds groter wordende doelgroep willen winnen, zullen ze via betaalde online enquêtes dus naar hun behoeften en verlangens moeten peilen.

De betaalde vragenlijsten van OpinionWorld – van 9 tot 99 jaar!

Studenten, gepensioneerden en iedereen daartussen, kan online geld verdienen met betaalde online enquêtes. Ons panel van deskundigen – zoals jij – is een waarheidsgetrouwe weerspiegeling van de maatschappij. Dat wil zeggen dat alle leeftijdscategorieën in onze online onderzoeken aan bod komen. Voor sommige betaalde vragenlijsten zijn we op zoek naar een specifieke doelgroep. Vandaar het belang van een up-to-date profiel, zodat je zeker geen betaalde online enquêtes mist die jou aanbelangen!

Wil ook jij online geld verdienen met online onderzoeken en bijdragen aan innovatie en verandering? Meld je dan vandaag nog aan voor de betaalde vragenlijsten van OpinionWorld!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.