« Terug naar Blog

Pak de vluchtelingenproblematiek aan met betaalde vragenlijsten!

Pak de vluchtelingenproblematiek aan met betaalde vragenlijsten!

Het zijn rare tijden. De terreur, het nodeloos lijden en de onbegrijpelijke gruwel die we vandaag in Europa zien, is net datgene waar miljoenen mensen in de hele wereld voor op de vlucht zijn. OpinionWorld – de specialist in online betaalde enquêtes – gaat geen enkel thema uit de weg en staat stil bij de vluchtelingenproblematiek.

Wie zijn die vluchtelingen?

Volgens het Vluchtelingenverdrag van de Verenigde Naties van 28 juli 1951 luidt de officiële definitie: “Een persoon die zich buiten het land van zijn nationaliteit bevindt, die niet kan of wil terugkeren wegens vervolging of een gegronde vrees tot vervolging wegens zijn of haar ras, religie, nationaliteit, lidmaatschap van een bepaalde sociale groep of politieke overtuiging.”

Vluchtelingen zijn letterlijk op de vlucht voor geweld en hebben alles moeten achterlaten, tenzij dan hun dromen en hoop op een betere toekomst. Het zijn mensen – net zoals jij en ik. Het zijn ouders, broers en zussen, grootouders en vrienden. Net zoals jij en ik leidden ze vaak een zorgeloos leven dat echter van vandaag op morgen door gewapende conflicten aan diggelen werd geslagen.

De vluchtelingenproblematiek – enkele verontrustende cijfers

Als we je in online betaalde enquêtes zouden vragen hoeveel mensen er wereldwijd op de vlucht zijn, zou je geschokt zijn van het antwoord. Enkele alarmerende cijfers van de VN Vluchtelingenorganisatie:
  • Het aantal personen dat wereldwijd gedwongen werd om te verhuizen bereikte vorige jaar een droevige recordhoogte van 65,3 miljoen, waaronder 21,3 miljoen vluchtelingen.
  • Op een wereldbevolking van 7,4 miljard mensen zijn er momenteel 1 op 113 personen asielzoeker of op de vlucht.
  • Dit betekent dat er in 2015 elke minuut gemiddeld 24 mensen hun huis of land moesten ontvluchten.
Het is dus ruim vijf na twaalf. Als je vindt dat overheden beter zouden moeten samenwerken om deze problematiek aan te pakken kan je hier de VN petitie ondertekenen. Maar ook door betaalde vragenlijsten in te vullen, kan jij zelf je steentje bijdragen …

Steun gratis goede doelen met betaalde vragenlijsten!

Wist je trouwens dat 86 procent van deze vluchtelingen in ontwikkelingslanden wordt opgevangen? CONCERN Worldwide – een van de goede doelen die je met onze betaalde vragenlijsten kunt steunen – werkt ter plaatse om het leven van deze mensen te verbeteren. Online betaalde enquêtes invullen, is dus zoveel meer dan alleen maar makkelijk geld verdienen. Het enige wat je moet doen, is betaalde vragenlijsten invullen en een goed doel uitkiezen. Wij doen de rest!

Registreer je hier voor de online betaalde enquêtes van OpinionWorld en draag je steentje bij in de strijd voor een betere en rechtvaardigere wereld!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.