« Terug naar Blog

Autovrije zondag – kies voor een andere mobiliteit in betaalde vragenlijsten!

Autovrije zondag – kies voor een andere mobiliteit in betaalde vragenlijsten!

Aanstaande zondag 18 september gaat Koning auto even op stal want dan is het in heel Europa autovrije zondag. Wie regelmatig meedoet aan betaalde vragenlijsten weet dat mobiliteit ons nauw aan het hart ligt. Daarom gaan we graag na waarom we de auto beter wat meer in de garage laten staan en wat er dit weekend allemaal te beleven valt.

Slimme en duurzame mobiliteit – een investering voor ons allen!

Dit jaar staat de Europese Week van de Mobiliteit in het teken van “Slimme en duurzame mobiliteit”. In 2014 gaf 54% van de EU-inwoners in online onderzoeken aan dat de auto hun voornaamste vervoersmiddel was. Hoewel de auto erg duur is om ons te verplaatsen, neemt het gebruik ervan alleen maar toe. Nochtans zijn er heel wat argumenten om te kiezen voor duurzame alternatieven:
  • Financieel voordeel: Een Belgische studie toonde aan dat je €2.853 per jaar kunt besparen gewoon door je auto voor de fiets te ruilen!
  • Je gezondheid vaart er wel bij: De Wereldgezondheidsorganisatie beveelt een minimale fysieke activiteit van 150 minuten per week aan. Naar de bushalte wandelen of met de fiets boodschappen doen, zal je conditie een geweldige boost geven.
  • Een betere luchtkwaliteit: Zuivere lucht is niet alleen voor onszelf beter, maar doet ook de overheidsuitgaven in de ziekte- en gezondheidszorg aanzienlijk dalen. In het Brussels gewest bedragen de economische voordelen van fietsen al 5 tot 9 keer meer (100 tot 200 miljoen euro) dan de investeringen in fietspaden en mobiliteitscampagnes.

Autoloze zondag – Een feest!

Een dag zonder auto’s dat betekent vrij spel voor de wandelaars en fietsers. Of misschien bind je liever nog eens de rolschaatsen aan? In Vlaanderen alleen al worden er in de verschillende steden en gemeenten niet minder dan 1.270 evenementen georganiseerd. Tenzij je het te druk hebt met online onderzoeken invullen, raden we aan om op deze pagina te kijken of er bij jou in de buurt geen leuke actie op til is.

Doe mee aan online surveys – over mobiliteit bijvoorbeeld!

Door slimme beslissingen te maken over het type vervoersmiddel dat we gebruiken, kunnen we geld besparen, onze gezondheid verbeteren en ons steentje bijdragen om het milieu te beschermen. Maar ook in betaalde vragenlijsten kun je resoluut kiezen voor een duurzame mobiliteit!

Verdien geld online met betaalde vragenlijsten en registreer je hier voor de online onderzoeken van OpinionWorld!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.