« Terug naar Blog

Hoera! Een verlengd weekend dankzij Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart!

Hoera! Een verlengd weekend dankzij Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart!

Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart dat betekent voor de meesten onder ons een vrije dag, om te relaxen of om online betaalde enquêtes in te vullen. Maar waar staat deze katholieke feestdag eigenlijk voor? OpinionWorld – jouw partner voor betaalde vragenlijsten – frist jullie geheugen even op!

Wat herdenken we op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart?

De Maagd Maria – de moeder van Jezus – is volgens de overlevering overleden tussen 35 en 50 na Christus. In tegenstelling tot wat de naam van deze feestdag doet vermoeden, steeg Maria niet ten hemel op, maar werd ze door God in de hemel opgenomen. Daarom wordt er ook wel eens gesproken over de Maria-Tenhemelopneming.

Katholieke christenen geloven dat de Heilige Maagd Maria vanuit de hemel onze levenswandel met haar moederlijke bezorgdheid begeleidt en dat is meteen ook de reden waarom ze als een Heilige aanbeden wordt. Of je nu gelovig bent of niet, blijft het wel een mooie en fascinerende gedachte dat Maria vanuit de hemel over ons uitkijkt.

Moet deze wettelijke feestdag afgeschaft worden?

Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart is een wettelijk verplichte feestdag. Dit betekent dat er op deze “heilige dag” niet gewerkt mag worden. Bijverdienen in het weekend met betaalde vragenlijsten is daar uiteraard een uitzondering op. De laatste jaren gaan er echter stemmen op om deze katholieke feestdag af te schaffen. Dit zou een interessante vraag in online betaalde enquêtes zijn als je het ons vraagt. Zo zouden beleidsmakers kunnen achterhalen of er wel een maatschappelijk draagvlak bestaat om de kalender van wettelijke feestdagen te hertekenen. Of vind jij dat we zelf onze feestdagen zouden moeten kunnen kiezen?

Online geld verdienen met enquêtes tijdens verlengde weekends!

Wil je iets bijverdienen in het weekend? Dan is online betaalde enquêtes invullen misschien wel iets voor jou. Betaalde vragenlijsten zijn de eenvoudigste en meest toegankelijke manier om een zeg te hebben in alles wat jou en de mensen rondom je aanbelangt. En denk eraan: in sommige regio’s in België vieren we vandaag ook Moederdag. Met onze betaalde vragenlijsten kan je sparen voor cadeaubonnen van onze webshop, bijvoorbeeld om je moeder in de bloemetjes te zetten!

Online geld verdienen met thuiswerk is leuker en eenvoudiger dan ooit met de betaalde vragenlijsten van OpinionWorld. Jouw mening telt en moet gehoord worden. Begin vandaag nog met online geld verdienen met enquêtes en registreer je hier voor onze online betaalde enquêtes!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.