« Terug naar Blog

Het is Feest van het Waalse Gewest en OpinionWorld viert mee!

Het is Feest van het Waalse Gewest en OpinionWorld viert mee!

Elke gelegenheid is eigenlijk goed om een feestje te bouwen. Een van de voordelen van onze complexe, maar rijke staatsstructuur met zijn verschillende gemeenschappen en gewesten is dat iedereen ook zijn eigen feest heeft. Van 12 tot 21 september vieren we het Feest van het Waalse Gewest en daar leggen we onze betaalde enquêtes graag even voor aan de kant!

Waarom “Les Fêtes de Wallonie”?

De geschiedenis van het Feest van Wallonië gaat terug tot in 1923 toen de liberale politicus en schrijver François Bovesse het Comité Central de Wallonie oprichtte. Deze organisatie organiseert verschillende culturele activiteiten waarvan het Feest van het Waalse Gewest het sluitstuk is. Deze feesten zijn een eerbetoon aan het leven zelf, de levensvreugde van de Walen en het Franstalige lied. De feesten zelf concentreren zich voornamelijk in Namen, de hoofdstad van het Waalse Gewest. Het volledige programma vind je hier!

De Dag van de Franse Gemeenschap

Het Feest van Wallonië is niet te verwarren met de Dag van de Franse Gemeenschap op 27 september 2016. De Dag van de Franse Gemeenschap wordt gevierd door de hele Franstalige Gemeenschap, inclusief Brussel dus. Het was in de nacht van 26 op 27 september 1830 dat de “Hollandse” troepen zich uit Brussel terugtrokken en waarmee de weg naar de Belgische onafhankelijkheid definitief werd ingeluid. Wist je trouwens dat dit in de begindagen van het Belgische Koninkrijk ook een officiële Belgische feestdag was?

Verdien geld met online enquêtes in heel België!

De online betaalde enquêtes van OpinionWorld zijn er voor iedereen. We mogen dan wel tot een andere “taalgroep” behoren, maar uiteindelijk hebben we een ding gemeen: we hebben allemaal een uitgesproken mening. Die wil al wel eens verschillen en dat maakt betaalde enquêtes invullen precies zo interessant. Onze betaalde enquêtes maken het leven ook een stuk aangenamer. Je bepaalt de koers die we in onze samenleving zullen inslaan en verdient aantrekkelijke beloningen, bijvoorbeeld om van je favoriete feestdag ook echt een feest te maken!

Registreer je vandaag nog voor de betaalde enquêtes van OpinionWorld en verdien geld met online enquêtes!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.