« Terug naar Blog

Betaalde enquêtes op de Dag van het Therapiedier!

therapiedieren - betaalde enquêtes

17 november staat helemaal in het teken van onze beste vrienden en de dierentherapie of de dier-geassisteerde therapie.

Een huisdier is eigenlijk een medicijn op zich, maar dan zonder vervelende neveneffecten. Dat is de reden waarom onze trouwe viervoeters de laatste jaren ook meer en meer worden gebruikt voor therapeutische doeleinden. Met de Dag van het Therapiedier hebben ze vandaag zelfs een dag die helemaal aan hen gewijd is. OpinionWorld – de specialist in betaalde enquêtes – vertelt je alles wat je moet weten over therapiedieren.

Wat zijn therapiedieren?

Studies hebben aangetoond dat mensen met huisdieren een lagere hartslag en bloeddruk hebben dan mensen die geen dieren hebben. Tel daar nog hun onvoorwaardelijke liefde en loyauteit bij en je weet meteen waarom dieren worden ingezet om mensen met mentale of fysieke beperkingen te troosten en te helpen. Meestal wordt gedacht aan honden, maar ook dolfijn- en paardentherapie zijn bijzonder effectief gebleken in de behandeling van mensen met bijvoorbeeld autisme, hersenverlamming of het syndroom van Down.

Wat zijn de voordelen van therapiedieren?

De heilzame effecten van een dier op ons welzijn zijn ondertussen ook wetenschappelijk bewezen. Enkele van de waargenomen gezondheidsvoordelen zijn:
  • Mensen met chronische pijn hebben minder noodzaak aan pijnstillers.
  • Verminderde stress en angst.
  • Rustgevend effect op Alzheimerpatiënten.
  • Goed voor je humeur.
  • Verminderde eenzaamheid en sociaal isolement.
  • Dierentherapie versterkt zelfs de wil om te leven!

Mensen die thuis een huisdier hebben, weten natuurlijk al langer dat er geen beter medicijn bestaat dan een lekje of een knuffel van je huisdier. Op de Dag van het Therapiedier kan jij met betaalde enquêtes ook de rest van de wereld hiervan overtuigen!

Betaalde enquêtes over en voor huisdieren!

Wist je trouwens dat betaalde enquêtes ook gaan over huisdieren? Fabrikanten van speeltjes en producenten van dierenvoer willen immers weten wat jij het beste vindt voor je trouwe viervoeter. Maar ook de vraag of er vanwege de overheid meer steun moet komen voor mensen met therapiedieren, is een onderwerp dat in betaalde enquêtes aan bod komt. Denk maar aan de terugbetaling door het ziekenfonds van bepaalde kosten verbonden aan het houden van een therapiedier.

Nog beter wordt het als je weet dat online geld verdienen met betaalde enquêtes ook kan om nieuwe spulletjes voor je huisdier te kopen!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.