« Terug naar Blog

De Amerikaanse Verkiezingen: De Moeder der enquêtes

Amerikaanse Presidentsverkiezingen - enquêtes

Op 8 november 2016, beslissen de Amerikanen wie de volgende vier jaar hun president wordt: Clinton of Trump.

Naar goede gewoonte was de aanloop naar de 58e presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten best entertainend om te volgen. Krijgt Amerika met Hillary Clinton de eerste vrouwelijke president of wordt het toch de flamboyante vastgoedmagnaat Donald Trump? OpinionWorld – de specialist in betaalde vragenlijsten – volgt de stembusgang op de voet!

Wat moet je weten over de Amerikaanse Presidentsverkiezingen?

De kiezers stemmen niet rechtstreeks voor een bepaalde kandidaat. De stemgerechtigden kiezen afgevaardigden van elke partij in hun staat die samen het Electoral College vormen. Het is dit kiescollege dat bepaalt wie de volgende vier jaar president en vicepresident worden. Deze week zullen we ook om de oren geslagen worden met de zogenaamde “swing states”. Deze kantelstaten zijn staten waar geen van beide kandidaten een uitgesproken meerderheid heeft. Zo wordt het dit jaar vooral uitkijken naar de resultaten in de staten Florida, Ohio en Pennsylvania. Via deze “battleground map” hoef je niets te missen van de strijd om de swing states!

Vul betaalde vragenlijsten in over verkiezingen en politiek!

Voor de eigenlijke verkiezingen worden we altijd overspoeld met allerhande enquêtes en polls die de uitslag proberen te voorspellen. Een ludieke enquête onder jonge Amerikanen wees uit dat 53% van 1.247 ondervraagde personen tussen 18 en 35 nog liever zouden willen dat de Aarde vernietigd wordt door een gigantische meteoor dan dat Trump president zou worden. Naar wie zou jouw keuze uitgaan in betaalde vragenlijsten? Volgens de meest recente enquêtes ligt Clinton amper 1 procent voor op Trump en beloven het alleszins spannende verkiezingen te worden!

Wist je dat je met de enquêtes van OpinionWorld kunt wegen op het politieke debat? Meld je aan voor onze betaalde vragenlijsten en kies in enquêtes voor verandering en innovatie!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.