« Terug naar Blog

Enquêtes: Een algemeen verbod op vuurwerk?

enqêtes en vuurwerk - wat mag en wat niet

Bijverdienen met jouw mening met enquêtes gaat over uiteenlopende onderwerpen, onder andere over een algemeen verbod op vuurwerk.

Steek jij met oudejaarsavond vuurwerk af? Het zou een vraag in een van onze enquêtes kunnen zijn. Vlaams Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts toonde zich voorstander van een verbod op het afsteken van vuurwerk. Indien zo’n verbod niet mogelijk is, vroeg hij alle Vlaamse gemeenten om het vuurwerk te beperken tot één plaats binnen de gemeente. Wat is jouw mening hierover in onze enquêtes?

Wat mag en wat niet?

In België bestaat geen federaal verbod op privaat vuurwerk. De bevoegdheid om vuurwerk te verbieden, ligt bij de gemeenten. Elke gemeente heeft dus de vrijheid om vuurwerk al of niet aan banden te leggen. In Antwerpen bijvoorbeeld mag je geen vuurwerk afsteken, maar in Gent geldt tussen middernacht en 1 uur dan weer een gedoogbeleid. Als je toch van plan bent om vuurwerk af te steken, informeer je best eerst bij je gemeente.

Hou het veilig!

Er zijn genoeg grote steden en gemeentes in Vlaanderen die vuurwerk organiseren. Moest je toch zelf vuurwerk willen afsteken, let er dan op dat je feestvuurwerk koopt bij een erkende handelaar. Kijk altijd goed na of het vuurwerk goedgekeurd werd. Belgisch “feestvuurwerk” draagt de wettelijk verplichte vermelding BE/OTU XXXX/D. Volg altijd strikt de aanwijzingen op de verpakking! Blijf alsjeblieft ver weg van huizen en bossen. Voor je eigen veiligheid draag je best een veiligheidsbril en gebruik je pvc-buizen om vuurpijlen af te steken.

Bijverdienen met jouw mening in enquêtes voor een spetterend Nieuwjaar!

OpinionWorld steekt zelf geen vuurwerk af uit liefde voor onze huisdieren. Maar wat zou jouw mening hierover zijn in enquêtes? Moet er een algemeen verbod komen op privaat vuurwerk? Door je mening te geven over dit soort onderwerpen in enquêtes kan je online geld verdienen. Met onze betaalde enquêtes zet je het nieuwe jaar alvast op een positieve noot in en geef je mee vorm aan 2017!

Begin vandaag nog met bijverdienen met jouw mening en registreer je hier voor onze enquêtes! OpinionWorld wenst jullie alvast een gelukkig en voorspoedig Nieuwjaar boordevol enquêtes!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.