« Terug naar Blog

Online betaalde enquêtes in de strijd tegen borstkanker

bewustwording rond borstkanker - online betaalde enquêtes

Het is misschien niet altijd een even aangenaam thema maar in onze online betaalde enquêtes gaan we geen enkel onderwerp uit de weg. Oktober staat traditioneel in het teken van bewustwording rond borstkanker en daarom vonden we het belangrijk om hier even bij stil te staan.

Borstkanker – enkele belangrijke feiten

Volgens de Wereld Gezondheidsorganisatie is borstkanker wereldwijd de meest voorkomende kanker bij vrouwen. In Vlaanderen wordt 1 op 10 vrouwen voor hun 75e levensjaar getroffen door de ziekte. Maar er is ook goed nieuws. Sinds 1990 zijn de sterftecijfers als gevolg van borstkanker in dalende lijn. Dat is voornamelijk te danken aan vroegtijdige opsporing, een verhoogd bewustzijn en voortdurend verbeterende behandelingsmethodes.
Vandaar het belang van de maand oktober om bewustwording te spreiden over borstkanker. Hoe vroeger borstkanker wordt ontdekt, hoe groter de overlevingskansen. We hebben het dan niet alleen over mammografieën, maar vooral ook over het belang van zelfonderzoek. Verschillende onderzoeken bevestigen bovendien dat de kans op borstkanker kleiner is bij vrouwen die gezond eten en regelmatig bewegen. Probeer dus minstens een halfuurtje per dag aan lichaamsbeweging te doen. Voor meer informatie over de nationale borstkankercampagne kan je terecht op de website van ThinkPink.

Bewustzijn rond borstkanker meten met online betaalde enquêtes

Overheden en de medische sector willen weten hoe effectief hun campagnes rond borstkankerpreventie en opsporing zijn. Zo wordt er aan de hand van online betaalde enquêtes bijvoorbeeld gepeild naar de levensstijl, eetgewoonten en hoe vaak vrouwen op controle gaan. Uit online betaalde enquêtes bleek bijvoorbeeld dat een op drie vrouwen hun eigen borsten niet controleert uit vrees om op iets erg te stoten. Nochtans is een vroegtijdige opsporing de sleutel tot een succesvolle genezing.

Laat je stem horen in de strijd tegen borstkanker en registreer je hier voor de online betaalde enquêtes van OpinionWorld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.