« Terug naar Blog

Online enquêtes invullen in de strijd tegen pesten!

Online enquêtes invullen tegen pesten en cyber pesten

Pesten is een hardnekkige epidemie en ieder van ons heeft de verantwoordelijkheid om dit fenomeen de kop in te drukken.

Terwijl we online enquêtes invullen volgen we uiteraard ook de actualiteit. We mogen dan wel gehard zijn door al dat slechte nieuws, toch zijn er nog altijd berichten die ons naar de keel grijpen. Denk maar aan die dertienjarige jongen uit New York die zich van het leven beroofde of de 17-jarige tiener uit Worcester die zich voor een trein gooide. Waarom zou een kind, dat zijn hele leven nog voor zich heeft, in godsnaam zelfmoord plegen? De hartverscheurende reden: ze werden gepest.

De strijd tegen pesten is een gedeelde verantwoordelijkheid

Uit onrustwekkende cijfers blijkt dat in Vlaanderen alleen al jaarlijks 30.000 jongeren gepest worden. Dit betekent dat 1 op 5 kinderen dagelijks wordt gepest! We weten dat er tegen pesten op het werk wettelijke initiatieven werden genomen, maar voor pestgedrag onder kinderen is dat veel minder het geval. Pesten reikt met de moderne technologie en de sociale media tot ver buiten de schoolmuren. Het fenomeen van het cyberbullying heeft ertoe geleid dat slachtoffers geen ogenblik rust meer wordt gegund. Opdat er nooit nog iemand door pestgedrag zou uitgesloten worden, moeten we allemaal onze ogen en oren openhouden. Ieder van ons heeft de verantwoordelijkheid om pestkoppen aan te pakken en op te komen voor zij, die om welke reden dan ook, niet de kracht hebben om tegen pestgedrag op te komen.

Hoe kan online enquêtes invullen helpen in de strijd tegen pesten?

Soms hebben onze beleidsmakers een duwtje in de rug nodig om nieuwe wetten te maken. Ook bedrijven moeten aangemoedigd worden om maatregelen tegen pesten te nemen. Online enquêtes invullen, is daartoe het beste instrument. In de stad Shawano in de Amerikaanse staat Wisconsin riskeren ouders van pestkoppen een boete die tot honderden euro’s kan oplopen. Een vraag in online enquêtes zou kunnen zijn: “Vind jij dat ouders verantwoordelijk zijn voor het pestgedrag van hun kinderen?”

Wil ook jij online enquêtes invullen over maatschappelijk belangrijke thema’s? Meld je dan hier aan voor de betaalde vragenlijsten van OpinionWorld en begin vandaag nog met online geld verdienen!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.