« Terug naar Blog

Online geld verdienen vanuit je bed – een goed idee?

Technologie beïnvloedt je slaap - Online geld verdienen


Online geld verdienen met betaalde vragenlijsten kan gewoon vanuit je bed, maar misschien is dat niet zo’n goed idee.

Ondertussen zijn we ons allemaal wel bewust van het belang van een goede nachtrust. Een kwalitatief goede nachtrust is even belangrijk als eten en drinken. We zitten de hele dag wel aan een of ander digitaal toestel gekluisterd. Op het werk zit je misschien voor je computer, ’s avonds voor de buis en tussendoor, zelfs tot voor het slapengaan, tokkelen we op onze smartphones. Maar hoe beïnvloedt al die technologie onze slaap?

Technologie voor het slapengaan is niet goed voor je!

Een studie heeft aangetoond dat langer dan twee uur per dag naar een scherm kijken onze remslaap met 12 minuten vermindert. Dat lijkt niet veel, maar onze remslaap is cruciaal om ons te herinneren wat we tijdens de dag hebben geleerd. Een ander onderzoek heeft dan weer uitgewezen dat de blootstelling aan kunstlicht leidt tot hormonale reacties, zoals de vrijgave van adrenaline, waardoor onze slaap verstoord wordt. Het gebruik van technologie voor het slapengaan, zorgt er bovendien voor dat ons lichaam minder melatonine produceert. Dit hormoon speelt een cruciale rol in de regeling van onze slaap. Online geld verdienen met betaalde vragenlijsten net voor bedtijd is dus niet zo’n goed idee.

”Elektronische” tips voor een betere slaap

Betaalde vragenlijsten invullen dat doe je beter als je goed uitgerust bent. We geven je dan ook graag enkele “elektronische” tips mee voor een betere slaap:
  • Gebruik ‘s avonds gele verlichting die geleidelijk gedempt kan worden, zodat je lichaam zich kan aanpassen.
  • Zet de lichtsterkte van de schermpjes van je toestellen ‘s avonds zachter.
  • Maak van je slaapkamer een technologie-vrije ruimte.
  • Vermijd tot twee uur voor je gaat slapen het gebruik van elektronische apparaten.
Online geld verdienen met betaalde vragenlijsten kan waar en wanneer je dat wil, maar dus beter niet vanuit je bed!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.