« Terug naar Blog

Online onderzoeken en de invloed van kerstreclame

Online onderzoeken en de invloed van kerstreclame

In onze online onderzoeken heb je vast al wel eens de vraag gekregen of en welke kerstreclame je kerstaankopen beïnvloedt.

Reclame speelt een centrale rol tijdens Kerstmis. Sinds de eerste commerciële kerstposter in 1820 is kerstreclame niet alleen alomtegenwoordig in het straatbeeld, maar ook op radio, tv en online is het al “Jingle Bells” wat de klok slaat. De echte betekenis van Kerstmis is eigenlijk mensen opbeuren tijdens het donkere winterseizoen. Dat betekent een heleboel lekker eten, gezellig samenzijn met vrienden en familie, mensen in nood helpen, … en cadeautjes geven. En uit online onderzoeken blijkt dat al die kerstreclame ons aankoopgedrag wel degelijk bepaalt.

Kerstreclame heeft een overweldigende impact

Bij kinderen is de invloed van kerstadvertenties onmiskenbaar. In een onderzoek van de Universiteit van Amsterdam werd in 1997 aan 250 kinderen gevraagd om hun verlanglijstje voor Kerstmis op te schrijven. Die gegevens werden vervolgens vergeleken met de op dat moment lopende reclames en wel 79% van de achtjarigen koos voor minstens één geadverteerd product. Maar uit andere online onderzoeken blijkt dat ook 65% van de volwassenen zich laat beïnvloeden door kerstreclame op televisie.

Of we dat nu willen of niet, kerstreclame beïnvloedt wel degelijk welke cadeautjes de Kerstman meebrengt uit het hoge noorden. Dan kunnen we maar beter mee bepalen hoe die reclame eruitziet, toch? Dat kan door betaalde vragenlijsten in te vullen, bijvoorbeeld over nieuwe reclamecampagnes!

Verdien geld online met online vragenlijsten tijdens de feestdagen!

Tijdens de feestdagen komt een extra zakcentje goed van pas. Met onze online onderzoeken kan je eenvoudig bijverdienen met jouw mening. Door betaalde vragenlijsten in te vullen spaar je immers voor punten die je kunt omzetten in aantrekkelijke beloningen. Wie weet ligt er dit jaar wel een cadeaubon van onze OpinionWorld Webshop onder je kerstboom?

Bepaal hoe de volgende kerstreclame van jouw favoriete merk eruitziet en verdien geld online met online vragenlijsten! Nog geen lid van onze gemeenschap van experts? Registreer je dan hier voor onze betaalde vragenlijsten!

« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.