« Terug naar Blog

Online onderzoeken over voedsel op Wereld Voedsel Dag!

Wereld Voedsel Dag - online onderzoeken

Als er iets is wat in onze online onderzoeken uitgebreid aan bod komt dan is het wel voedsel. Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de Voedsel en Landbouworganisatie van de VN op 16 oktober de Wereld Voedsel Dag. OpinionWorld onderzocht waar het naartoe moet met ons voedsel en welke rol online onderzoeken daarin spelen.

Het klimaat verandert. Voedsel en landbouw moeten dat ook doen.

De Wereld Voedsel Dag staat dit jaar in het teken van de klimaatverandering en voedselveiligheid. De armste mensen ter wereld – onder wie vooral boeren, vissers en veehouders – worden het zwaarste getroffen door de hogere temperaturen en natuurrampen. Tegelijk neemt de wereldbevolking alsmaar toe en zullen we onze planeet in 2050 met 9,6 miljard mensen delen. Om al deze monden te voeden, moet de voedselproductie met 60% verhoogd worden. Om aan deze hoge vraag tegemoet te komen, zullen landbouw en voedingssystemen zich moeten aanpassen aan de klimaatverandering en meer duurzaam moeten worden.
Dat betekent dat ook wijzelf onze eetgewoonten en consumptiepatronen zullen moeten aanpassen. Aan de hand van online onderzoeken wordt onderzocht hoe bedrijven op deze evolutie kunnen inspelen en of je bijvoorbeeld bereid bent om insecten te eten.

Voedselveiligheid en online onderzoeken

Om op een meer duurzame wijze met voedsel om te springen, zullen we spaarzaam moeten zijn met onze natuurlijke rijkdommen. Commerciële organisaties moeten op zoek naar manieren om voedsel beter te produceren, verpakken, opslaan en te transporteren tot het uiteindelijk bij jou op je bord terechtkomt. Wist je trouwens dat er van de wereldwijde voedselproductie een derde verloren gaat of wordt weggegooid? Voedselveiligheid is dus een gedeelde verantwoordelijkheid van producenten en consumenten.

Doe mee aan online onderzoeken over eten!

We zullen een evenwicht moeten zoeken tussen duurzaamheid en de belangen van de consument. Online onderzoeken zijn daarvoor het instrument bij uitstek. Met online onderzoeken bepaal jij immers mee de productiemethode, de verpakking, de prijs en zelfs de smaak van je voedsel! Begin vandaag nog met online geld verdienen en meld je aan voor de online onderzoeken van OpinionWorld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.