« Terug naar Blog

Betaalde enquêtes België: De suikertaks op de rooster gelegd

Evaluatie suikertaks - betaalde enquêtes België


Een jaar na de invoering van de suikertaks zou een uitstekende vraag in betaalde enquêtes België kunnen zijn of jij minder frisdrank drinkt.

Naar aanleiding van de invoering van de suikertaks gaven we in onze blog over betaalde enquêtes België een beetje duiding over deze fiscale maatregel. Sinds 1 januari 2016 betaalden we met z’n allen 1 eurocent meer voor een blikje frisdrank. Maar wat ons in betaalde vragenlijsten bezighoudt, is of we daardoor ook gezonder zijn gaan leven?

Vraag in betaalde enquêtes België: “Drink jij minder frisdrank?”

Obesitas is een toenemend probleem in Europa. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de overmatige consumptie van ongezonde voeding gecombineerd met te weinig lichaamsbeweging. De suikertaks moest ons minder calorierijke frisdranken doen drinken. Betaalde vragenlijsten geven aan dat we ons koopgedrag slechts in beperkte mate aangepast hebben. Uit cijfers van de FOD Economie blijkt dat de hoeveelheid verkocht frisdrank in 2016 met 9% procent daalde. Dat cijfer wordt dan weer gecompenseerd door het feit dat de grensaankopen met hetzelfde percentage gestegen zijn. We zoeken bovendien steeds meer toevlucht tot goedkopere frisdranken en besparen vooral op de grote merken. Het lijkt er dus op dat vooral Vadertje Staat van de suikertaks smult!

Laat je stem horen met betaalde enquêtes België!

Bedrijven en merken willen met betaalde vragenlijsten angstvallig weten wat jij van hun producten en diensten denkt. Betaalde vragenlijsten zijn jouw rechtstreekse lijn met managers en bedrijfsleiders, en het is in hun belang dat ze naar jou luisteren. Dankzij onze betaalde enquêtes België krijg jij de kans om je mening te geven over de meest uiteenlopende onderwerpen, bijvoorbeeld over de suikertaks!

Vind jij dat we de suikertaks moeten afschaffen? Geef je mening in de betaalde vragenlijsten van OpinionWorld en registreer je hier voor betaalde enquêtes België!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.