« Terug naar Blog

Betaalde online enquêtes: Verbod op plastic zakjes

plastic zakjes - betaalde online enquêtes


We hebben je mening er al eens over gevraagd in onze betaalde online enquêtes, maar het verbod op plastic zakjes zit er nu toch aan te komen.

Als het van onze Vlaamse Minister van Leefmilieu afhangt, gebruiken we binnenkort geen plastic zakjes meer die dunner zijn dan 0,05 mm. In onze betaalde online enquêtes peilden we al eens naar jullie standpunt hierover en daaruit bleek dat de meerderheid van onze respondenten tegen is. Niettemin zullen we toch op zoek moeten gaan naar alternatieven. OpinionWorld – jouw partner voor betaalde vragenlijsten – ging na wat de opties zijn.

Waarom plastic zakjes bannen?

Uit onze betaalde online enquêtes blijkt dat er niet meteen een groot maatschappelijk draagvlak is voor een algemeen verbod op plastic zakjes. Precies omdat deze zakjes zo licht zijn, dragen ze erg ver en vervuilen ze onze landschappen en wateren. Bovendien breken plastic zakjes vrijwel niet af. Dit heeft in onze oceanen ondertussen al geleid tot een zogenaamde plastic soep ter grootte van Rusland. En dan hebben we het nog niet gehad over de verwoestende impact van plastic op het wildleven van onze planeet. Redenen genoeg dus om in betaalde online enquêtes te kiezen voor een ban op plastic zakjes!

Alternatieven voor plastic zakjes

Maar we moeten onze boodschappen toch op een of andere manier naar huis kunnen brengen, horen we je denken. Gelukkig zijn er tal van alternatieven voor plastic zakjes:
  • Plastic zakjes die dikker dan 0,05 mm zijn, worden niet geband om de eenvoudige reden dat ze opnieuw gebruikt kunnen worden.
  • Papieren zakken: Het voordeel van papieren zakken is dat ze recycleerbaar zijn.
  • Stoffen zakken: Deze zakken zijn weliswaar duurder in productiekost, maar gaan erg lang mee.
  • De traditionele boodschappenmand: Misschien ligt er wel een heel nieuwe markt open voor hippe boodschappenmanden?

We zijn er zeker van dat ook jij een uitgesproken mening hebt over dit thema. Dankzij onze betaalde online enquêtes krijg je de unieke kans om mee te wegen op het beleid van bedrijven en de overheid. Begin vandaag nog met online geld verdienen en registreer je hier voor de betaalde vragenlijsten van OpinionWorld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.