« Terug naar Blog

Enquêtes invullen: “Voor of tegen lage-emissiezones?”

Lage-emissiezones - enquêtes invullen


Enquêtes invullen gaat over de meest uiteenlopende onderwerpen, bijvoorbeeld om te peilen naar jouw mening over lage-emissiezones.

Op 1 februari beet Antwerpen de spits af met de eerste lage-emissiezone in België. Mensen die regelmatig enquêtes invullen zullen hierover vast al wat vragen beantwoord hebben. OpinionWorld – de specialist in betaalde vragenlijsten – ging na wat de zin en onzin van deze maatregel is.

Waarom lage-emissiezones?

In Europa is luchtvervuiling jaarlijks verantwoordelijk voor 310.000 vroegtijdige overlijdens. Dat is bijvoorbeeld meer dan het aantal dodelijke verkeersongevallen. Daarom legde de Europese Unie zogenaamde luchtkwaliteitsnormen op en het is in het kader daarvan dat er lage-emissiezones (LEZ’s) worden ingericht. In Vlaanderen hebben we met 100 microgram fijn stof per kubieke meter trouwens de slechtste luchtkwaliteit van West-Europa. De meest vervuilende auto’s uit de steden bannen, moet er dus voor zorgen dat we met z’n allen weer gezonde en frisse lucht kunnen inademen.

Vraag in betaalde vragenlijsten: “Meer of minder LEZ’s?”

Of je met je autootje Antwerpen nog binnen mag ontdek je hier, maar zeker is dat tal van andere Belgische steden het Antwerpse voorbeeld zullen volgen. In de loop van 2018 zullen Mechelen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest een LEZ invoeren. Ook de Gentenaren ontsnappen er in 2020 niet aan. Gewoon van thuis uit enquêtes invullen, wordt dus interessanter dan ooit! Ondertussen gaan er trouwens stemmen op om de lage-emissiezones te reglementeren op Vlaams niveau. Pleit jij in betaalde enquêtes voor een algemene Vlaamse regelgeving?

Enquêtes invullen voor een betere levenskwaliteit en schonere lucht!

Niet alleen door je auto wat meer te laten staan, maar ook met betaalde vragenlijsten kan jij bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. Enquêtes invullen doe je immers gewoon van thuis uit. Maar ook in de betaalde enquêtes zelf kies je bijvoorbeeld voor meer structurele maatregelen, zoals bijvoorbeeld alternerend rijden bij smogalarm en gratis openbaar vervoer. Doe mee aan online surveys en begin vandaag nog met enquêtes invullen voor geld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.