« Terug naar Blog

Vraag in online enquêtes: “Consumeer jij ethisch?”

Online enquêtes - Ethisch consumeren


Geld is een stem die je telkens als je gaat winkelen kunt uitbrengen, maar ook in online enquêtes kan je kiezen voor ethisch consumeren.

De kleinste aankoop die je dagelijks doet, zoals koffie, thee, ontbijtgranen of brood, zijn een stem voor iets. De keuze voor organische voeding is bijvoorbeeld kiezen voor een duurzaam milieu en fair trade producten kopen is een stem voor mensenrechten. OpinionWorld – de specialist in online enquêtes – vroeg zich af of jij een ethische consument bent?

Wat is ethisch consumeren?

Of jij bereid bent om meer uit geven voor “regenwoudvriendelijke” of “dierproefvrije” producten, zou een uitstekende vraag kunnen zijn in onze betaalde vragenlijsten. We leven in een maatschappij waarin bedrijven erg gelijkaardige artikelen verkopen aan vrijwel dezelfde kwaliteit en prijs. We worden als consument verwend met een overweldigende keuze. Het is aan ons om de keuze voor een product – ook in online enquêtes – te laten steunen op ethische criteria. Ethisch consumeren is je aankoopbeslissing laten leiden door de impact die de activiteiten van een bedrijf op ons milieu en onze samenleving hebben. Vlees van dieren die in fabrieken werden gekweekt, is misschien wel goedkoop maar dat gaat onvermijdelijk ten koste van de levenskwaliteit van dieren. Wat kies jij in online enquêtes?

Kies voor ethisch consumeren in online enquêtes!

Het is al te gemakkelijk om je te laten overweldigen door de omvang van de klimaatverandering, uitbuiting en erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Maar je zou er versteld van staan welke verandering je zelf kunt realiseren door deel te nemen aan online enquêtes! Als consument zit je macht niet alleen in je portefeuille, maar ook jouw mening in betaalde vragenlijsten weegt op de beslissing van bedrijven en commerciële organisatie om hun producten op een verantwoorde en ethische manier te produceren.
Blijf dus niet bij de pakken zitten en doe mee aan online surveys door je hier aan te melden voor de online enquêtes van OpinionWorld!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.