« Terug naar Blog

Online onderzoeken en de Dag van de Moedertaal

Dialecten in België - online onderzoeken

De UNESCO riep 21 februari uit tot Internationale Dag van de Moedertaal en daar besteden we ook in onze online onderzoeken regelmatig aandacht aan.

Jij spreekt altijd klare taal in onze online onderzoeken, maar we vroegen ons af wat jij weet over de Dag van de Moedertaal en dialecten in België? Wist jij bijvoorbeeld dat het Nederlands wel 613 verschillende varianten telt? Misschien moeten we maar eens betaalde vragenlijsten in het Antwerps, Limburgs of Oilsjters opstellen!

Naar een duurzame toekomst door meertalige opleidingen

Om duurzame ontwikkeling te stimuleren zouden onze studenten zowel in de moedertaal als in andere talen les moeten krijgen. Dat is het uitgangspunt van het thema van de Internationale Dag van de Moedertaal dit jaar. Onze moedertaal maakt onlosmakelijk deel uit van onze identiteit en het is ook het instrument bij uitstek om onze cultuur, normen en waarden aan volgende generaties door te geven. Je mening geven in onze betaalde vragenlijsten doe je overigens ook gewoon in je eigen moedertaal, toch? Door andere talen te leren openen er zich letterlijk andere werelden en wordt de weg vrijgemaakt voor begrip en aanvaarding van andere culturen.

Verdien geld online met online vragenlijsten … over taal

Wil jij in een grootwarenhuisketen in je eigen dialect aangesproken worden of toch liever in het Algemeen Nederlands? Of vind je misschien dat er op televisie teveel Antwerps wordt gesproken? Of misschien vind je in betaalde vragenlijsten wel dat de taal op verpakkingen en in advertenties best eenvoudiger en duidelijker mag? Het zijn vragen waar jij in onze online onderzoeken vast wel een uitgesproken mening over hebt. Het leukste van al is nog dat je door deel te nemen aan onze online onderzoeken kan kiezen uit een brede waaier van beloningen.
Laat je stem niet verloren gaan en verdien geld online met online vragenlijsten door je hier gratis te registreren voor de online onderzoeken van OpinionWorld.


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.
* iTunes is een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc., Alle rechten voorbehouden. Apple is geen deelnemer in of sponsor van deze promotie.

De naam en het embleem van het Amerikaanse Rode Kruis worden gebruikt met hun toestemming, die op geen enkele manier een goedkeuring, expliciet of impliciet, van een product, dienst, bedrijf, mening of politieke positie vormt. De naam en het embleem van het Amerikaanse Rode Kruis zijn geregistreerde handelsmerken van het Amerikaanse Nationale Rode Kruis. Ga naar redcross.org voor meer informatie over het Amerikaanse Rode Kruis.