« Terug naar Blog

Betaalde enquêtes: “Weg met religieuze symbolen?”

Verbod op Religieuze Symbolen - betaalde enquêtes

Het had een vraag kunnen zijn in onze betaalde enquêtes, maar het Hof van Justitie heeft nu beslist dat werkgevers religieuze symbolen mogen bannen.

Volgens het Europees Hof van Justitie mogen werkgevers religieus zichtbare symbolen, zoals de hoofddoek, verbieden. Hiermee komt een einde aan een lange discussie die ook al het voorwerp uitmaakte van tal van betaalde enquêtes. OpinionWorld – de specialist in betaalde vragenlijsten – nam deze ophefmakende beslissing onder de loep.

Bedrijven mogen werknemers verbieden om religieuze symbolen te dragen

Het belangrijkste gevolg van de beslissing van het Hof van Justitie van 14 maart 2017 lijkt erin te bestaan dat de interne regel van een bedrijf om religieuze, filosofische en politieke symbolen te verbieden niet discriminerend is. Het arrest van het Hof kwam er nadat de Belgische tak van GS4 een vrouw met hoofddoek ontsloeg omdat deze zich niet wilde neerleggen bij de gehanteerde dresscode. Het bedrijf verbood namelijk het dragen van religieuze symbolen voor mensen die in contact kwamen met het grote publiek. Critici vrezen dat deze beslissing ertoe kan leiden dat meer Islamitische vrouwen van de arbeidsmarkt zouden uitgesloten worden. Denk jij dat het zo’n vaart zal lopen? Wat is jou mening hierover in betaalde enquêtes?

Betaalde enquêtes over maatschappelijk relevante thema’s

Betaalde vragenlijsten gaan niet alleen over de producten en diensten waar je dagelijks gebruik van maakt. Dankzij betaalde enquêtes geef jij mee vorm aan de samenleving van vandaag en morgen. Ben jij sociaal geëngageerd en je hebt een uitgesproken mening over maatschappelijk relevante thema’s? Dan is online geld verdienen met betaalde enquêtes misschien wel iets voor jou! Registreer je hier voor de betaalde vragenlijsten van OpinionWorld en begin vandaag nog met online geld verdienen!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.