« Terug naar Blog

Online betaalde enquêtes: “Hoe groot is de Gender Gap?”

gender gap - online betaalde enquêtes

In onze online betaalde enquêtes pleit jij telkens weer voor meer gelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar er is nog veel werk aan de winkel.

De Global Gender Gap Index van het Wereld Economisch Forum geeft aan wat landen kunnen doen om de kloof tussen man en vrouw te dichten. Uit de laatste index voor 2016 blijkt echter dat België van plaats 19 naar 24 is getuimeld. OpinionWorld – de specialist in online betaalde enquêtes – bestuurde waar het schoentje wringt.

België op de Global Gender Gap Index

Momenteel staan we met 0.745 punten op de 24e plaats en moeten we, met uitzondering van Luxemburg, al onze buurlanden laten voorgaan. Sterker nog, in de top 20 vinden we zelfs landen als Burundi, Namibië, Nicaragua, de Filipijnen en Rwanda. Een vraag in betaalde vragenlijsten zou kunnen zijn of het in ons land dan zo slecht gesteld is met de gelijkheid tussen man en vrouw? Die terugval blijkt vooral te wijten aan onze lage scores voor de subcategorieën gezondheid en levensverwachting (64), economische participatie en gelijke verloning (37) en politieke invloed (37). In het onderwijs krijgen vrouwen dan weer wel voldoende kansen, want daar staan we op een gedeelde eerste plaats!

Dicht de Gender Gap met online betaalde enquêtes!

Willen we dus weer in de top 20 terechtkomen, zal je niet alleen bij de verkiezingen, maar ook in betaalde enquêtes voor meer vrouwen aan de macht moeten kiezen. Als je in betaalde vragenlijsten de vraag voorgeschoteld krijgt of mannen en vrouwen evenveel zouden moeten verdienen, moet je ook hier “ja” kiezen. Zo zijn betaalde vragenlijsten het uitgelezen instrument voor maatschappelijke verandering en innovatie. Registreer je hier voor de online betaalde enquêtes van OpinionWorld en begin vandaag nog met online geld verdienen!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.