« Terug naar Blog

Online geld verdienen: Bijen met uitsterven bedreigd?

uitsterving bijen - online geld verdienen

Online geld verdienen met betaalde vragenlijsten dat klinkt als zoete honing, maar volgens experts zijn onze bijen met uitsterven bedreigd.

Betaalde enquêtes gaan over producten en diensten waar je dagelijks gebruik van maakt, en vaak ook over voedingswaren. Maar terwijl we druk bezig zijn met online geld verdienen vergeten we wel eens waar dat voedsel vandaan komt. Bijen zijn een essentiële schakel in de voedselvoorziening op Aarde en nu trekken verschillende organisaties aan de alarmbel over de slinkende bijenpopulatie. OpinionWorld – jouw partner voor betaalde vragenlijsten – onderzocht waar de angel zit!

Waarom zijn bijen zo belangrijk?

Geloof het of niet, maar je zou een bij moeten bedanken voor elke hap op drie beten die je van je eten neemt. Honingbijen zijn wereldwijd goed voor 80% van de bestuiving. Granen worden vooral bestoven door de wind, maar het zijn bijen die zorgen voor de bestuiving van vruchten, noten en groenten. Zeventig van de top 100 gewassen bestemd voor menselijke consumptie, goed voor 90 procent van de globale voedselvoorziening, worden bestoven door bijtjes. Wist je trouwens dat één bijenkolonie op een enkele dag 300 miljoen bloemen kan bestuiven? De afnemende bijenpopulatie zou op lange termijn dus tot een voedselcrisis kunnen leiden.

Waarom zijn bijen met uitsterven bedreigd?

In Europa alleen al zouden 1 op 10 wilde bijen met uitsterven bedreigd zijn. De bijenpopulatie sterft af omwille van uiteenlopende factoren – droogte, inkrimping van hun habitat, voedselschaarste, luchtvervuiling, pesticiden, de opwarming van de Aarde en meer. De mens speelt dus een cruciale rol in de instandhouding van de bijenpopulatie. Zo bepaalt de Europese regelgeving al dat pesticiden alleen goedgekeurd mogen worden als ze veilig zijn voor bijen. In andere werelddelen is dat echter nog niet het geval. Kies jij tijdens het online geld verdienen met enquêtes voor duurzame producten?

Betaalde enquêtes invullen voor een meer duurzame samenleving!

Ben jij geïnteresseerd in maatschappelijk relevante thema’s? Of heb je gewoon een uitgesproken mening over van alles en nog wat? Dan zijn de betaalde vragenlijsten van OpinionWorld jou op het lijf geschreven! Wil ook jij online geld verdienen met betaalde enquêtes? Meld je dan hier gratis aan en begin vandaag nog met online geld verdienen!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquêtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.