« Terug naar Blog

Online geld verdienen: marketing en kleuren

kleuren in marketing - online geld verdienen

Tijdens het online geld verdienen met betaalde enquêtes moet je kleur bekennen, maar kleuren zijn ook in marketing ontzettend belangrijk.

Mensen zijn visuele wezens – zo visueel zelfs dat kleuren een belangrijkere rol spelen in ons aankoopgedrag dan we zouden denken. Mensen die online geld verdienen met betaalde vragenlijsten hebben vast wel al eens vragen over kleuren moeten invullen. Laten we eens nagaan wat de invloed van kleurenpsychologie op marketing is!

Wat is kleurenpsychologie?

De kleurenpsychologie is het onderzoek naar hoe kleuren ons gedrag en beslissingsproces beïnvloeden. Het gebruik van verschillende kleuren heeft eveneens een impact op hoe consumenten een merk bekijken. Zo zijn er kleuren die onze honger opwekken of kleuren die we “goedkoper” of meer betrouwbaar beschouwen dan andere.

Groen is bijvoorbeeld een ontspannende kleur die met gezondheid geassocieerd wordt en daarom vaak gebruik wordt in de farmaceutische industrie. Blauw heeft een rustgevend effect op de geest, maar omdat er in de natuur geen natuurlijke voedingsmiddelen voorkomen, wordt het vrijwel zelden in de voedingsindustrie gebruikt. Rood wekt daarentegen de eetlust op, reden waarom het vaak gebruik wordt in de fastfoodsector. Denk maar aan Coca Cola en Kellogg’s. Zwart ten slotte, is een krachtige kleur die synoniem staat aan luxe en kracht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we in de modesector heel wat zwart tegenkomen!

Meer weten over het gebruik van kleuren in marketing? Bekijk dan zeker deze infografiek eens!

Geef je leven kleur met betaalde vragenlijsten!

Dankzij onze betaalde enquêtes bepaal jij mee de kleur van een nieuw merk. Bedrijven en commerciële organisaties willen immers weten welke kleur het beste bij hun markt en bij jouw persoonlijkheid past. En daar worden niet alleen zij beter van, want je kunt met betaalde enquêtes immers online geld verdienen!

Nog geen lid? Meld je dan hier aan voor de betaalde vragenlijsten van OpinionWorld en start vandaag nog met online geld verdienen!


« Terug naar Blog

Schrijf je vandaag nog in!

of voer hier je gegevens in
Selecteer geslacht
Ik heb het Privacybeleid en de Algemene Voorwaarden gelezen, begrepen en akkoord bevonden. Ik begrijp dat ik e-mails zal ontvangen over relevante enquĂȘtes en updates van het lidmaatschap als ik gebruik wil maken van de dienst.
Ik geef toestemming voor het verzamelen, gebruiken en delen van mijn profielgegevens ten behoeve van deelname aan marktonderzoek. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.